Μήνυμα Δημάρχου Πάρου για την πυρκαγιά της 13ης Ιουνίου 2022

14 Ιουνίου 2022 13:40

Σχετικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες βράδυ, Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022 στην ευρύτερη περιοχή Μώλος.

Ύστερα από μια δύσκολη μάχη με τις φλόγες, υπό καιρικές συνθήκες ισχυρού ανέμου και σε δύσβατη περιοχή, οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Πάρου με τη συνδρομή υδροφόρων και χωματουργικών μηχανημάτων του Δήμου, παραγόντων και εθελοντών,κατάφεραν τελικά να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.Ευτυχώς, από την έγκαιρη και αποτελεσματική επέμβαση δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές και κατοικίες.

Ειδικότερα, η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Μώλος, συνέχισε προς την παραλία του Καλόγερα και στη συνέχεια κατευθύνθηκε αριστερά από το μοναστήρι του Αγ. Αντωνίου, συνεχίζοντας προς το Καμινάκι. Eνώ μια αλλαγή ανέμου, είχε ως αποτέλεσμα αυτή να πάει δυτικά, κοντά σε κατοικήσιμη περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό, νιώθω την ανάγκη ως Δήμαρχος και εκ μέρους όλων των δημοτών μας να ευχαριστήσω θερμά όσους συνέβαλαν με κάθε τρόπο στη διαχείριση της κατάστασης και στην κατάσβεση της φωτιάς. Καθώς επίσης, και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με τους οποίους επικοινώνησα τηλεφωνικά για την πρακτική και ηθική συμπαράστασή τους αλλά και τα αντανακλαστικά που επέδειξαν με το ξεκίνημα της φωτιάς.

Συγκεκριμένα, τα εύσημα και το ευχαριστώ όλων μας αξίζουν τα μάχιμα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πάρου τα οποία, παρά τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή, καθώς και το εξαιρετικά δύσβατο σημείο στο οποίο ξέσπασε η φωτιά, καταφέραν αυτή να μην πλησιάσει τις κατοικημένες περιοχές και να μην τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, προασπίζοντας παράλληλα με αποτελεσματικό τρόπο τις περιουσίες και τις οικίες των συνδημοτών μας. Στο πλαίσιο αυτό, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι στο μέτωπο της πυρκαγιάς έσπευσαν και επιχειρούσαν 5 οχήματα της Πυροσβεστικής με 14 πυροσβέστες.

Από την πλευρά του, ο Δήμος Πάρου συνεισέφερε με 3 υδροφόρα και 3 χωματουργικά μηχανήματα, ενώ πολύτιμη ήταν η βοήθεια που πρόσφερε η ΔΕΥΑ Πάρου με 1 υδροφόρο πυροσβεστικό όχημα και τους ανθρώπους της που έτρεξαν από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν οι φλόγες.

Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει επίσης στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Παράρτημα Κυκλάδων) καθώς και στους Αντιδημάρχους Πάρου κ.κ. Θανάση Σάμιο, Βατίστα Ρούσσο, στον Πρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑ Πάρου κ.κ. Γιώργο Πούλιο και Νίκο Καραμανέ αντίστοιχα, τους Κοινοτάρχες Μάρπησσας και Αρχίλοχου κα Άννα Αντωνοπούλου και κ. Ευστράτιο Χριστόφορο αλλά και στους υπαλλήλους του Δήμου Πάρου με επικεφαλής τον προϊστάμενο καθαριότητας κ. Κυριάκο Λουκή και σε όλες τις εθελοντικές ομάδες, που έσπευσαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο της πυρκαγιάς και έδωσαν πραγματική μάχη με τις φλόγες με μαχητικότητα, ευσυνειδησία και ζήλο.

Τέλος, ενημερώνουμε ότι όλος ο μηχανισμός του Δήμου παραμένει σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Ο Δήμαρχος Πάρου

Μάρκος Ι. Κωβαίος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos