Λ.Σ Πάρου: Για τους πολλούς ενεργειακή φτώχεια για τους λίγους τρελά υπερκέρδη

13 Αυγούστου 2022 19:47

Η χθεσινή (12-8) πολύωρη διακοπή ηλεκτροδότησης των Λευκών δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε θα είναι η τελευταία στο νησί μας. Θύματα για ακόμα μια φορά νοικοκυριά και επιχειρήσειςμε μεγάλες κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες.

Η κατάσταση αυτή οφείλεται στην τραγική υποστελέχωση του συνεργείου της ΔΕΔΔΗΕ, πράγμα που οι εργαζόμενοι του καταγγέλλουν εδώ και πολύ καιρό. Για την καταγγελία τους αυτή απειλήθηκαν μάλιστα με κυρώσεις!!!

Συνέπειααυτής της πραγματικότητας είναι ένα γερασμένο, κακοσυντηρημένο και ανεπαρκές δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις του σήμερα, «ύποπτο» επίσης για μια σειρά πυρκαγιών στο νησί μας.
Η πολιτική της ΕΕ,με τις ευλογίες όλων των κυβερνήσεων που έχουν μετατρέψει την ηλεκτρική ενέργεια από κοινωνικό αγαθό σε πανάκριβο εμπόρευμα, έχει σαν αποτέλεσμα την ενεργειακή φτώχεια για τα νοικοκυριά και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες από τη μια και τα τρελά κέρδη παραγωγών και παρόχων ενέργειας από την άλλη.

Η συνέχεια αναμένεται με τους προσεχείς λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που θα έχουν αυξήσεις από 300% μέχρι 900% και ενσωματωμένη την περίφημη ρήτρα αναπροσαρμογής.
Απάντηση σε αυτές τις εξελίξεις μπορεί να δώσειμόνο η οργανωμένη αντίδραση του λαού μας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos