Πάρος: Διαξιφισμοί και αντιπαραθέσεις στο Δ.Σ. του Δήμου για το ζήτημα της μαρίνας της Νάουσας

20 Σεπτεμβρίου 2022 18:01

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου το απόγευμα της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιό του συζητήθηκε το θέμα που έχει ανακύψει αναφορικά με την παράτυπη όπως υποστηρίζεται μετά από αυτοψία, διαχείριση της μαρίνας της Νάουσας.

Ακούστηκαν διάφορες απόψεις και υπήρξαν διαξιφισμοί και αντιπαραθέσεις. Η ένταση στις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων υπήρξε κάποιες στιγμές οξεία και δεν έλειψαν και εκπεφρασμένες από επίσημα χείλη θέσεις που αμφισβήτησαν ακόμα και το θεσμό της δικαιοσύνης.

Ο εισηγητής του θέματος,, επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Κ. Ροκονίδας, υποστήριξε ότι στο επίμαχο θέμα της διαχείρισης της μαρίνας της Νάουσας υπάρχουν πολιτικές και πιθανώς ποινικές ευθύνες. Ο κ. Ροκονίδας σημείωσε ότι σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Τουρισμού από το 2018, ορίζεται η απαγόρευση ελλιμενισμού στη μαρίνα της Νάουσας. Επομένως στο δημοτικό χώρο που λειτουργεί χωρίς άδεια ορίστηκαν τέλη ύδρευσης και ηλεκτροδότησης χωρίς να λειτουργούν τα pillars. Έτσι λοιπόν αυθαίρετα εισπράττονταν κατά το δοκούν, σύμφωνα με τον κ. Ροκονίδα, τέλη ελλιμενισμού αλλά επί της ουσίας όποιο σκάφος ήθελε πλήρωνε και όποιος ήθελε απέδιδε στο Δήμο τα έσοδα.

dimotiko 14

Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μ. Κωβαίος τόνισε την πρόθεσή του να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση τονίζοντας ότι ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του μηδενός εξαιρουμένου του ιδίου, ενώ όπως είπε έχει ήδη αποσταλεί ο φάκελος της υπόθεσης στην εισαγγελία για την διερεύνηση πιθανών ποινικών ευθυνών. Δεσμεύτηκε μάλιστα, ότι θα δρομολογηθούν όλες εκείνες οι ενέργειες ώστε η μαρίνα της Νάουσας να αποκτήσει άδεια και να λειτουργήσει καθόλα νομότυπα το 2023.

Τέλος, κατά την ψηφοφορία του Δημοτικού Συμβουλίου που ακολούθησε ψηφίστηκαν ομόφωνα οι παρακάτω προτάσεις του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Ροκονίδα:

  • Nα γίνει δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης
  • Να ανακληθεί η υπάλληλος που είχε οριστεί στη μαρίνα και να επανέλθει στα καθήκοντά της στο Δήμο
  • Να επανέλθει η λειτουργία του λιμενικού φυλακίου στη Νάουσα
  • Να ανακληθεί η σύμβαση με την ιδιωτική εταιρεία φύλαξης λόγω υπέρβασης των όρων
  • Να αναρτηθούν σχετικές πινακίδες ότι απαγορεύεται ο ελλιμενισμός, η προσέγγιση των σκαφών να γίνεται με ευθύνη τους, χωρίς παροχές
  • Να γίνει παράσταση της δημοτικής αρχής στο αρμόδιο υπουργείο για να επιλυθεί το θέμα της άδειας λειτουργίας

Η πρόταση η οποία υπερψηφίστηκε χωρίς ομοφωνία (με ψήφους 12 – 13) ήταν η ανάκληση της υπ΄αριθ. 400/2021 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με τα τέλη ύδρευσης και ηλεκτροδότησης

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos