Στον Δήμο Πάρου η κυριότητα του Παλιού Αεροδρομίου

21 Σεπτεμβρίου 2022 13:42
  • Σχέδιο αξιοποίησης του χώρου με την ανέγερση ενός μικρού νοσοκομείου. τη δημιουργία ενός οικισμού με εργατικές κατοικίες, καταστήματα και κέντρο νεοφυούς επιχειρηματικότητας

 Την επιλογή της Διοίκησης Κωβαίου, από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της, όσον αφορά στην αναγνώριση της κυριότητας και την απόδοση του ακινήτου του χώρου του παλιού αεροδρομίου, βάζοντας φρένο στις απαιτήσεις του Δημοσίου, «επικύρωσε» το Εφετείο Αιγαίου με τελεσίδικη απόφασή του, με την οποία έκρινε ότι ο χώρος ανήκει κατά κυριότητα στον Δήμο Πάρου, και διατάσσει το Δημόσιο να αποδώσει στον Δήμο ολόκληρη την έκταση του παλιού αεροδρομίου Πάρου.

Η εξέλιξη αυτή αποφαίνεται τελεσίδικα επί της απόφασης, μετά και την πρωτόδικη υπ’ αριθ. 57/2020 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Σύρου.

airport old

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί νίκη – δικαίωση για τη Διοίκησή μας, προς όφελος του νησιού και των δημοτών. Δεχτήκαμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την απόφαση του Εφετείου Αιγαίου που αποσαφηνίζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου του χώρου του παλιού αεροδρομίου, αναγνωρίζοντας την κυριότητά του στον Δήμο Πάρου. Με τη δεδομένη απόφαση ανοίγει πλέον ο δρόμος για την αξιοποίηση της έκτασης αυτής. Στα σχέδια μας είναι η παραχώρηση έκτασης με σκοπό τη μελλοντική ανέγερση ενός μικρού νοσοκομείου. Ενώ με τον κεντρικό σχεδιασμό, στο υπάρχον οικόπεδο προβλέπεται η κατασκευή ενός οικολογικού οικισμού που θα περιλαμβάνει εργατικές κατοικίες που θα εξυπηρετήσουν την ανάγκη στέγασης των δημοσίων λειτουργών, καταστήματα και κέντρο νεοφυούς επιχειρηματικότητας.»

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos