Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση "Αναζητώντας τις αιτίες" για τη μικρασιατική καταστροφή της ΚΟΒ Πάρου του ΚΚΕ

13 Οκτωβρίου 2022 16:12

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση- βιβλιοπαρουσίαση που οργάνωσε η ΚΟΒ Πάρου του ΚΚΕ γύρω από τις αιτίες της μικρασιατικής καταστροφής.

Η συμμετοχή του κόσμου τόσο στην εκδήλωση όσο και στη συζήτηση ήταν θερμή , με αποτέλεσμα να διατηρηθεί το ενδιαφέρον μέχρι τέλους της εκδήλωσης, αφού αναδείχθηκαν αρκετάσημαντικές πλευρές της ιστορίας του Ελληνισμού εκείνης της περιόδου.

Ο Αναστάσης Γκίκας στην ομιλία του αναφέρθηκε σε άγνωστες πλευρές και ιστορικά γεγονότα που προηγήθηκαν της μικρασιατικής καταστροφής τη δεκαετία του 1910 αλλά και μετά το 1922 δίνοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα γα τις συνθήκες της εποχής, τη στάση των Ελληνικών κυβερνήσεων αλλά και των «λεγόμενων συμμάχων». Το ενδιαφέρον του κόσμου, όπως ήταν φυσικό, επικεντρώθηκε στα συμπεράσματα της περιόδου εκείνης που αποτελούν εφόδιο αξιολόγησης για τις καταστάσεις που ζούμε σήμερα,όπως τα ζητήματα του προσφυγικού και μεταναστευτικού ρεύματος, των πολεμικών απειλών,με την Ελλάδα να βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο των γεωπολιτικών και οικονομικών επιδιώξεων του κεφαλαίου. Ενδιαφέρον όμως είχαν και οι προσωπικές ιστορίες- μνήμες που κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε.

Η αποδοχή της έκδοσης που επιμελήθηκε το τμήμα Ιστορίας της Κ.Ε του ΚΚΕ για τη μικρασιατική καταστροφή αλλά και η ειδική έκδοση της διατμηματικής επιτροπής της Κ.Ε του ΚΚΕ για τις μικρότερες ηλικίες ήταν μεγάλη και επιβεβαιώνει την ανάγκη του κόσμου να διαβάζει και να μαθαίνειπλευρές της ιστορίας που πολλές φορές παραχαράσσονται αλλά και να διδάσκεται μέσα από αυτές.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos