Μήνυμα Επάρχου για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

24 Μαρτίου 2023 01:11

Στις 25 Μαρτίου 2023, όπου με οδύνη και απέραντη θλίψη παρακολουθούμε τις εξελίξεις μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και την απώλεια τόσων πολλών συνανθρώπων μας, καλούμαστε να θυμηθούμε, να τιμήσουμε και να εκφράσουμε τον σεβασμό μας στους αγωνιστές του 1821 και σε όλους εκείνους που κράτησαν στην καρδιά τους άσβεστη τη φλόγα της λευτεριάς.

Η έναρξη της Επανάστασης του 1821 αποτελεί το μεγαλύτερο ιστορικό γεγονός της νεώτερης ιστορίας μας, αφού με αυτήν το έθνος μας κατόρθωσε να αποκτήσει κρατική υπόσταση. Από την Ήπειρο ως τον Μοριά και από την Ρούμελη ως τη Μακεδονία και τα νησιά, ξέσπασε η φλόγα της επανάστασης. Ήταν το ξέσπασμα ενός βασανισμένου και ταπεινωμένου λαού.

 Μαζί με την εθνική μας επέτειο γιορτάζουμε και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου που συμβολικά ταυτίστηκε με την επανάσταση του λαού μας για να υποδηλώσει ότι το Ευαγγέλιο της σωτηρίας του ανθρώπου εξομοιώνεται με τη λύτρωση του έθνους από τη σκλαβιά.

 Είναι γεγονός ότι ο αγώνας του έθνους μας είχε τις διαστάσεις ενός θαύματος. «Γιατί στο θαύμα και όχι στη λογική, χρωστάει την ανάσταση του το Γένος», έγραψε ο στρατηγός Μακρυγιάννης.

Η μεθοδική προετοιμασία από την Φιλική Εταιρεία, οι Κλέφτες και οι Αρματολοί, η θέληση και η αγωνιστικότητα του λαού έφεραν το ποθούμενο αποτέλεσμα.

Η Επανάσταση του 1821 ήταν ένας καθολικός αγώνας και απέδειξε ότι η πίστη στην ελευθερία, η αγωνιστικότητα και η ισχυρή θέληση ενός λαού μπορούν να αλλάξουν την ιστορική του μοίρα. Οι Έλληνες απέδειξαν για μια ακόμα φορά πως κανείς λαός δεν μένει υπόδουλος όταν πάρει την υπέρτατη απόφαση να ζήσει ελεύθερος ή να πεθάνει.

 « Η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα. Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και το αίμα » ( Κωστής Παλαμάς ).

 Τιμή και δόξα στην αδούλωτη Ελληνική ψυχή !

Τιμή και δόξα στους αθάνατους νεκρούς του 1821 !

 

Ο Έπαρχος Πάρου – Αντιπάρου

Κων/νος Ν. Μπιζάς

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos