300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λ.Σ Πάρου: Το επικίνδυνο μείγμα της αμνησίας και του λαΐκισμού στο Μαρτσέλο

02 Μαϊος 2023 14:42
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λ.Σ Πάρου: Το επικίνδυνο μείγμα της αμνησίας και του λαΐκισμού στο Μαρτσέλο

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

1. Άργησε πολύ ο κ. Κ. Μπιζάςνα πάρει είδηση τι συμβαίνει στο Μαρτσέλο αφού οι οικοδομικές εργασίες έχουν ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2022! Από την πρώτη στιγμή που μας έγιναν καταγγελίες περιοίκων και της περιβαλλοντικής ομάδας του ΜΕΑΣ Αρχίλοχος,

προκαλέσαμε την παρέμβαση της πολεοδομίας του Δήμου και μάλιστα τρεις φορές! Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της πολεοδομίας όλα είναι "νόμιμα", εκτός της πρώτης φοράς που υπήρχε θέμα με την περίφραξη, όπως και τώρα, και αφαιρέθηκε το συρματόπλεγμα καιεπίσης με την απορροή των ομβρίων που αποκαταστάθηκε.

2. Προσπαθεί ο κ. Κ. Μπιζάς να σηκώσει «μπουχό»,«στήνοντας στο τοίχο» δημοτικούς συμβούλους με την απόφαση 293/2016, γιατί δήθεν με την απόφαση αυτή αποχαρακτηρίστηκε η περιοχή από υδροβιότοπος. Έχοντας άγνοια ή σκοπιμότητα ο κ. Μπιζάς και ο υπό σύσταση συνδυασμός του,προσπερνά το γεγονός ότιδεν μιλάμε για αποχαρακτηρισμό υδροβιότοπου όπως αναφέρεται, αλλά για διόρθωση σφάλματος όπως είναι και ο τίτλος της Απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου(ΦΕΚ 230 ΑΑΠ /2017).

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν γνωμοδοτικού χαρακτήρα και η διόρθωση έγινε μετά από γνωμοδότηση του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.). Από την άλλη αποτελούσε υποχρέωση του Δήμου Πάρου σύμφωνα με την έγκριση του Πολεοδομικού Σχεδίου να απογράψει και να τεκμηριώσει την ύπαρξη των υγροτόπων του Δήμου Πάρου. Αυτό έγινε με ανάθεση στην WWF, η μελέτη της οποίας εγκρίθηκε και παραλήφθηκε από το ΔημοτικόΣυμβούλιο και από την οποία διαπιστώθηκε η μη ύπαρξη υγροβιότοπου στην περιοχή του Μαρτσέλο.

3. «Ξεχνά» ο κ. Μπιζάςότι γνώριζε εξ αρχής ότι υπήρχαν αμφιβολίες για την ύπαρξη υγρότοπου στην περιοχή " Κρωτήρι και Κριός" πράγμα που και εκείνος ψήφισε κατά την "Συζήτηση επί των προτάσεων της Β1 φάσης της «Μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Πάρου» μετά τη δημόσια διαβούλευση και λήψη απόφασης για τις κατευθύνσεις της Β2 φάσης"(Απόφαση 291/2008 Δημοτικού Συμβουλίου, βλέπε συννημένο)

4. «Διαφεύγει» του κ. Μπιζάή θέλει να «ξεχνά» ότι τα ακίνητα στα οποία αναφέρεται έχουν δομηθείή δομούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ 17-4-1997 (ΦΕΚ 375 Δ / 13-5-1997) , του ΠΔ 16-6-1993 (ΦΕΚ 732 Δ / 7-7-1993) , και του (ΦΕΚ 148 ΑΑΠ/2-5-2012) και η ύπαρξη ή μη του συμβόλου του υγρότοπου (που αποδείχθηκε ότι αποτελούσε σφάλμα που διορθώθηκε) δεν θα τροποποιούσε την αρτιότητα και την δυνατότητα δόμησης σε αυτά.

Εμείς, λοιπόν, του κάνουμε γνωστό ότι φέρνουμε θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον έλεγχο της αδείας 4222779/2022 (Μαρτσέλο) από τις αρμόδιες Υπηρεσίες Δόμησης σε σχέση με τα πραγματοποιούμενα έργα, όπως και για έλεγχο από την Επιθεώρηση Περιβάλλοντος για τυχόν περιβαλλοντικές παραβάσεις.

Επειδή όμως η υποκρισία περισσεύει είναι ώρα να πει ο «ανεξάρτητος» κ. Μπιζάς τι ψήφιζε επί 9 χρόνια στο περιφερειακό συμβούλιο όταν έρχονταν προς γνωμοδότηση τα «αναπτυξιακά έργα» των πεντάστερων στα νησιά μας και κάθε είδους μεγάλη «επένδυση»,υποταγμένος στην κυβερνητική πολιτική του «δώστε τα όλα στο μεγάλο κεφάλαιο», που την υπηρετούσε και την υπηρετεί με ευλάβεια η περιφερειακή αρχή.
Να μας πει πότε εναντιώθηκε η Περιφερειακή Αρχή και ο ίδιος:

 Στις παρεκκλίσεις των όρων δόμησης των πεντάστερων και τις αθρόες επιδοτήσεις τους με τα χρήματα από τις τσέπες του ελληνικού λαού, για τις εντάξεις τους στον αναπτυξιακό νόμο και το ταμείο ανάκαμψης με διαδικασίες fasttrack
 Στην αδειοδότηση ξενοδοχειακών συγκροτημάτων με υπερβάσεις εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων
 Για το ξεπούλημα από το ίδιο το κράτος των δημόσιων εκτάσεων, των παραλιών κλπ.
 Για τα Ειδικά Χωρικά Σχέδια που ακυρώνουν το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Πάρου
 Για τις «υδατοδεξαμενές» που αντικατέστησαν τις πισίνες
 Για την «πατέντα» με τα υπόσκαφα
 Για την προστασία των υπαρχόντων υγροτόπων και πάει λέγοντας.

Οι τεράστιες ευθύνες της ΔημοτικήςΑρχής του Μ. Κωβαίου σε καμιά περίπτωση δεν παραγράφονται. Όχι γιατί νομοθετεί, αλλά γιατί με συνέπεια υπηρετεί την πολιτική της κεντρικής εξουσίας, αρνούμενη να αναδείξει τις συνέπειες αυτής της πολιτικής και αρκούμενη να μετρά την «ανάπτυξη» με τους αριθμούς επισκεπτών στο νησί μας.Από την άλλη έχει κάνει «κολεγιά» με τα μεγάλα συμφέροντα, έχει βάλει «πλάτη» για την «εξυπηρέτηση» τους .
Στην ίδια «ρότα» όμως και ο κ. Μπιζάς, που δυστυχώς ούτε με ενότητα ούτε με ευθύνη προσεγγίζει τα ζητήματα του νησιού μας.
Η ελπίδα του παριανού λαού είναι στα ίδια του τα χέρια και όχι στα χέρια αυτόκλητων σωτήρων.
Η κοινωνική συμμαχία των πολλών του νησιού μας που θα θέτει τους όρους επιβίωσης στο τόπο μας, που θα εναντιώνεται στη πολιτική ξεπουλήματος των πάντων στο όνομα της «ανάπτυξης», είναι προϋπόθεση για το μέλλον. Και αυτό δεν είναι ζήτημα αλλαγής του διαχειριστή της τοπικής εξουσίας , αλλά ζήτημα αλλαγής πολιτικής πανελλαδικά και σε τοπικό επίπεδο με μια δημοτική αρχή που θα αφουγκράζεται τις ανάγκες και τα πραγματικά προβλήματα του νησιού μας.
Πάρος 2-5-23

 

 

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Μακρόν: Θα ψηφίσουμε κατά της συμφωνίας ΕΕ-Mercosur
  • Αποδέχονται οι αγρότες την πρόσκληση για διάλογο με τον πρωθυπουργό – «Δεν θέλουμε να ταλαιπωρούμε τον κόσμο»
  • Κατερίνα Μονογυιού: Ερώτηση στη Βουλή για την ενίσχυση της θαλάσσιας επιχειρησιακής ετοιμότητας στην Άνδρο
  • Ασλανίδης κατά Καρυστιανού: Κανένας συγγενής εντός και εκτός Συλλόγου δεν τη στηρίζει
  • Παραδόθηκε η φρεγάτα Κίμων - «Με τις τέσσερις Belharra ο Ελληνισμός έχει το ισχυρότερο Πολεμικό Ναυτικό της Ιστορίας του» είπε ο Δένδιας (Βίντεο)
  • Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food Expo Greece 2026
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την εργατι...
Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα: Ο... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

agnantio new 23

banneraki

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιανουάριος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Ανοίγει το πρώτο ξενοδοχείο Luura στην Ελλάδα

Πάρος: Ανοίγει το πρώτο ξενοδοχείο...

06 Ιανουαρίου 2026
Αντίπαρος: Σύλληψη κυβερνήτη  Ι/Φ σκάφους

Αντίπαρος: Σύλληψη κυβερνήτη Ι/Φ σκ...

05 Ιανουαρίου 2026
Πάρος, Θεοφάνια: Αγιασμός των Υδάτων και ρίψη Τιμίου Σταυρού στο Πίσω Λιβάδι (Βίντεο + Φωτό)

Πάρος, Θεοφάνια: Αγιασμός των Υδάτω...

06 Ιανουαρίου 2026

Τελευταία Νέα

Σε έξαρση η γρίπη τύπου Α: Τι δείχνουν τα στοιχεία από τις εισαγωγές στα νοσοκομεία

Σε έξαρση η γρίπη τύπου Α: Τι δείχν...

11 Ιανουαρίου 2026
Πολωνία: Ελαφάκι 13 κιλών τα βάζει με… ρινόκερο σε ζωολογικό κήπο

Πολωνία: Ελαφάκι 13 κιλών τα βάζει...

11 Ιανουαρίου 2026
Δεν ανοίγει το iPhone ή το Android; Πότε φταίει η οθόνη και πότε το λογισμικό

Δεν ανοίγει το iPhone ή το Android;...

11 Ιανουαρίου 2026

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου / Δήλωση Συμμόρφωσης
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ