Πάρος: Θέλει σεβασμό η πολιτική!

25 Μαϊος 2023 00:05

Οι συνδυασμοί συνεργασίας προϋποθέτουν πολιτική συμφωνία επί προγραμματικών συγκλίσεων.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει εδραιωμένη κουλτούρα συνεργασιών.Τα αποτελέσματα των δυσλειτουργιών και της παράλυσης λόγω της ασυμφωνίας, είναι δεδομένο πως θα τα υποστούν οι πολίτες.

Η Πάρος δεν εξαιρείται από αυτή τη διαπίστωση.

Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές είδαμε την προσπάθεια του ΚΚΕ, μέσω της Λαϊκής Συσπείρωσης -με επικεφαλής τον κύριο Ροκονίδα- να οργανώσει έναν συνδυασμό που θα περιείχε πρόσωπα από όλες τις πολιτικές παρατάξεις. Φαίνεται πως δε είχαν γίνει οι απαραίτητες συμφωνίες επί προγραμματικών συγκλίσεων και η ισχυρή πολιτική ταυτότητα του ΚΚΕ δυσκόλεψε τα πράγματα.

Το αποτέλεσμα το είδαμε στο τέλος περίπου της διαδρομής, με την "απόδραση" όσων αισθάνθηκαν ότι "ασφυκτιούν" σε ένα περιβάλλον που δεν τους αντιπροσωπεύει.

Στις εκλογές του Οκτωβρίου θα παραταχθεί και ο νέος συνδυασμός του κυρίου Μπιζά. Φαίνεται κι εδώ πως ο συγκεκριμένος συνδυασμός μην έχοντας οργανωθεί επί προγραμματικών συγκλίσεων, προσπαθεί με εντυπωσιασμούς να δημιουργήσεικλίμα υπέρ του. Οι οργανωτές αυτής της προσπάθειας δείχνουν να πιστεύουν πως με καλές επιλογές από όλους τους χώρους, θα φτιάξουν μια καλή ομάδα. Είναι δύσκολο με βάση την πολιτική να καταλάβει κάποιος τι ενώνει όλες αυτές τις επιλογές και τι αποτέλεσμα θα έχουμε αν ο συγκεκριμένος συνδυασμός κληθεί να αναλάβει την ευθύνη του Δήμου. Πως μπορούν να γεφυρωθούν τα άκρα; Και στις κρίσιμες αποφάσεις πώς θα συνεννοηθούν; Εξάλλου έχουμε δει στην πρόσφατη διακυβέρνηση της χώρας,ανάλογο εγχείρημα και τα αποτελέσματά του.

Κακά τα ψέματα, στην προοπτική ανανέωσης της θητείας του κυρίου Κωβαίου δημιουργείται μια αναταραχή.Τελικά το συγκολλητικό στοιχείο του συγκεκριμένου συνδυασμού, εκτός απ’ τις ξεπερασμένες ιστορικά και πρακτικά ιδεολογίες, είναι και η εμμονή εναντίον του. Είναι πολλά τα χρόνια που κάποιες ομάδες ή περιοχές θα έχουν μείνει εκτός εξουσίας. Δεν μπορεί όμως να οργανωθεί συνδυασμός γύρω από την ιδεοληψία πως ο κύριος Κωβαίος είναι αυτός που μας «φράσει το δρόμο προς την εξουσία». Αντιθέτως πρέπει να υπάρχει αυτόνομο πολιτικό στίγμα με αρχή μέση και τέλος.

Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι το εξής:Είναι καιρός να αντιληφθούν όλοι ότι βασικό κριτήριο κατάρτισης ενός δημοτικού συνδυασμού, είναι η συνοχή, η συνέπεια και κυρίως η δυνατότητα ανταπόκρισης στις ανάγκες του σήμερα και του αύριο. Αν κληθούν να αναλάβουν την ευθύνη του Δήμου χωρίς την απαραίτητη πολιτική συνοχή, τα αποτελέσματά για τους δημότες δεν θα είναι τα αναμενόμενα.

Θέλει σεβασμό η πολιτική!

Σωτήρης Κουτσιαύτης

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos