Πάρος: Σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας – Νέο Λιμάνι, Σχέδιο Ασφάλειας Λιμενικών Εγκαταστάσεων και ανέλκυση «Σαμίνα» στο «μενού» της συζήτησης

22 Ιουνίου 2023 19:29

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουνίου στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην οποία πήραν μέρος υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου καθώς και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πάρου – Αντιπάρου κ. Σταύρος Καραχάλιος.

Η σύσκεψη στην οποία μετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Σύμβουλος Γενικού Γραμματέα κ. Μαρκογιάννης Κων/νος, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Λιμένων και Κτηριακών Υποδομών Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Γλυνός Αντώνιος, η Τμηματάρχης Διεύθυνσης Λιμενικών και Κτηριακών Υποδομών κα. Αλειφεροπούλου Παναγιώτα και ο Τμηματάρχης Διεύθυνσης Ελέγχου Διαχείρισης Ασφάλειας Πλοίων, Λιμένων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Κελεπούρης Ανδρέας, ακολουθήθηκε την ίδια ημέρα από συνάντηση στην οποία μετείχαν ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. κ. Αλεξανδράκης Γεώργιος, ο Διευθυντής Γραφείου Υπουργού, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Λαγκαδιανός Νικόλαος και ο Διευθυντής Λιμενικής Αστυνομίας, Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Μαρουλάκης Χαράλαμπος, Υπεύθυνος σε θέματα ανέλκυσης ναυαγίων.

Τόσο στη Σύσκεψη όσο και στη Συνάντηση, συζητήθηκαν εκτενώς θέματα που έχουν ήδη δρομολογηθεί προς υλοποίηση στην Πάρο όπως το master plan, το νέο επιβατικό λιμάνι, το Σχέδιο Ασφάλειας Λιμενικών Εγκαταστάσεων (ΣΑΛΕ) σύμφωνα με διεθνείς προδιαγραφές, η τροποποίηση του ΣΑΛΕ από ανθρώπους της MSI καθώς και ζητήματα κτηριακών υποδομών όπως η μετεγκατάσταση του Λιμεναρχείου Πάρου αλλά και το ζήτημα της ανέλκυσης του ναυαγισμένου πλοίου «Σαμίνα».

Σύσκεψη και συζήτηση είχαν εποικοδομητικό χαρακτήρα και εμπεριείχαν τη δέσμευση ότι τα ανωτέρω θέματα που αφορούν στο νησί της Πάρου θα λάβουν πορεία ολοκλήρωσης και διευθέτησης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των χιλιάδων επισκεπτών του νησιού.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos