Πάρος – Αντίπαρος: Ένα ιστορικό «ταξίδι» στις αρχαίες Κυκλάδες – Εκδήλωση στο σημαντικό αρχαιολογικό χώρο του Δεσποτικού (Βίντεο)

21 Αυγούστου 2023 17:45

Μια περιήγηση πίσω στο χρόνο απόλαυσε ο πολύς κόσμος που συμμετείχε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δεσποτικό το απόγευμα της Κυριακής 20 Αυγούστου.

Εκεί κάτω από τα αστέρια του ουρανού του Αιγαίου, ξεδιπλώθηκε η ιστορία του σημαντικού λατρευτικού αυτού τόπου, οι μύθοι και η πραγματικότητά του, η καίρια σημασία του για το νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων κατά την αρχαιότητα.

Ήταν η πρώτη δημόσια παρουσίαση του έργου των πολύχρονων ανασκαφών και αναστηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Δεσποτικό και ομιλητές της βραδιάς ήταν:

O κ. Βασίλης Λαμπριανουδάκης – Ομότιμος Καθηγητής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών

Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Γιάννος Κουράγιος Διευθυντής της ανασκαφής του Δεσποτικού

Πιάνο: Αφροδίτη Μητσοτάκη & Νίκος Περάκης

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μ. Κωβαίος, ο Δήμαρχος Αντιπάρου κ. Α. Φαρούπος, ο Έπαρχος Πάρου – Αντιπάρου κ. Κ. Μπιζάς καθώς επίσης και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της Πάρου και Αντιπάρου.

{https://www.youtube.com/watch?v=1d31osowJWY}

Παρακολυθήστε ολόκληρη την εκδήλωση

{https://www.youtube.com/watch?v=uD1OtzM3xno}

despotiko 102

despotiko 103

despotiko 104

despotiko 105

despotiko 106

despotiko 107

despotiko 108

despotiko 109

despotiko 110

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos