Πάρος: Κατασκευάζεται επιτέλους ένα έργο – σταθμός για τη νεολαία του νησιού! – Το Κλειστό Γυμναστήριο Παροικίας γίνεται πραγματικότητα

13 Σεπτεμβρίου 2023 16:52

Ένα σπουδαίο έργο που αναμένεται να δώσει τεράστια ώθηση στις συνθήκες άθλησης της νεολαίας της Πάρου, να ενδυναμώσει τον Αθλητισμό στο νησί και να προάγει μια θετική διέξοδο στις δραστηριότητες των νέων κυρίως ανθρώπων του τόπου, γίνεται επιτέλους πραγματικότητα!

Πρόκειται για την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου Παροικίας, ένα έργο που αποτελούσε για πολλά χρόνια όνειρο αλλά και αίτημα, το οποίο επιτέλους ξεκινά να κατασκευάζεται!

Την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, άρχισε ο καθαρισμός του οικοπέδου ο οποίος μέχρι πρότινος αποτελούσε χώρο εναπόθεσης ογκωδών αστικών απορριμμάτων, και μόλις ολοκληρωθεί ο καθαρισμός θα ξεκινήσουν οι εργασίες εκσκαφής για την θεμελίωση του κτηρίου του Κλειστού Γυμναστηρίου.

kleisto zeiklaki 103

Πρόκειται για το έργο της Κατασκευής Κλειστού Γυμναστηρίου στη θέση «ΖΕΥΛΑΚΙ» Δ.Δ. Παροικιάς Δ. Πάρου με προϋπολογισμό 3.138.817,28€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Το κλειστό γυμναστήριο πρόκειται να κατασκευαστεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Πάρου επιφανείας 12 περίπου στρεμμάτων στη θέση «Ζευλάκι».

Το γυμναστήριο θα έχει εμβαδόν βάσει μελέτης 1.236,67τ.μ. και η δόμηση που πραγματοποιείται είναι 1.500,11τ.μ. Το κτίριο θα τοποθετηθεί στη Βόρεια πλευρά του οικοπέδου ώστε έμπροσθεν του να υπάρχει ικανοποιητικός χώρος στάθμευσης για τους επισκέπτες και μελλοντικά να είναι εφικτή η ανέγερση επιπρόσθετων αθλητικών εγκαταστάσεων (π.χ. κολυμβητήριο) στη νοτιοανατολική άκρη του οικοπέδου. Οι εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν κλειστό γήπεδο καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, κερκίδες, αποδυτήρια αθλητών, τουαλέτες αθλητών και κοινού.

Επίσης, το κτίριο θα έχει τέσσερις εισόδους, εκ των οποίων οι δύο θα εξυπηρετούν το κοινό και θα οδηγούν στις κερκίδες και στις τουαλέτες κοινού και η μία θα χρησιμοποιείται από τους αθλητές και θα οδηγεί στους χώρους εξυπηρέτησης αυτών και στο χώρο άθλησης. Ο χώρος άθλησης θα έχει άλλες τρεις θύρες, οι οποίες θα χρησιμοποιούνται για την είσοδο αθλητών ΑΜΕΑ αλλά και σαν έξοδοι κινδύνου για τους αθλητές. Επιπροσθέτως, θα υπάρχει ακόμα μια είσοδος ΑΜΕΑ , η οποία θα οδηγεί σε ειδικό WC αλλά και σε κατάλληλο αναβατόριο το οποίο θα καταλήγει σε θέσεις κατάλληλες για ΑΜΕΑ.

Ο κεντρικός χώρος θα έχει ελεύθερο ύψος τουλάχιστον 8.50 μέτρα, ώστε να είναι δυνατή η διεξαγωγή αγώνων καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης.  Στη βορειότερη θέση του κτιρίου μπορούν να τοποθετηθούν οι βοηθητικοί και οι Μηχανολογικοί χώροι του κτιρίου.

Για την πρόσβαση των επισκεπτών προβλέπεται χώρος στάθμευσης πλησίον του κτιρίου , ενώ η περιμετρική μονόδρομη οδός επιτρέπει την ανεμπόδιστη κίνηση των οχημάτων ώστε να μην δημιουργείται κυκλοφοριακή σύγχυση και να μην δεσμεύεται άδικα ελεύθερος χώρος για τη δημιουργία κίνησης αναστροφής των οχημάτων.

Τέλος, στη νοτιοδυτική άκρη του κτιρίου δημιουργείται χώρος μικρότερου ύψους για τη στέγαση του  κυλικείου και την τοποθέτηση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

 

kleisto zeiklaki 102

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos