Πάρος - Δημοτικές Εκλογές: Υπάρχουν 2+...(1) είδη διαφωνίας

03 Οκτωβρίου 2023 01:10

-Υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι επιδιώκουν μέσα από την πολιτική κάτι άλλο από εμάς και το εκφράζουν δημοσίως, ότι επιδιώκουν κάτι άλλο από εμάς -- ακόμα και το αντίθετο από εμάς. Απέναντί τους φερόμαστε με την αξιοπρέπεια και τον πολιτικό πολιτισμό που οφείλει ο ένας απέναντι στον άλλο.  

-Υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι επιδιώκουν μέσα από την πολιτική το ίδιο με εμάς το επιδιώκουν με άλλο τρόπο από εμάς και το εκφράζουν δημοσίως. Απέναντί τους εκφράζουμε τη διαφωνία μας και το σκεπτικό της ρητά και ελπίζουμε η πραγματικότητα η ίδια να επιλύσει τις διαφορές μας. Αντλούμε όμως δύναμη και παρηγοριά από το γεγονός ότι συμπορεύονται μαζί μας παρά τις όποιες διαφωνίες μας.

-Υπάρχουν και ορισμένοι συμπολίτες μας, οι οποίοι για τέσσερα χρόνια συμπορεύτηκαν με τη Λαϊκή Συσπείρωση και ξαφνικά - στο παρά πέντε - “ανακάλυψαν διαφωνίες”, χωρίς μέχρι τώρα να τις έχουν εκφράσει δημοσίως, και μετακινήθηκαν σε άλλους συνδυασμούς.

Να το ξεκαθαρίσουμε μια και καλή.

Δεν αμφισβητούμε το δικαίωμα του οποιουδήποτε να κάνει τις δικές του επιλογές στα κοινά του νησιού. 

Εμείς θέλουμε και τους φίλους μας και τους αντιπάλους μας κοντά, για να τους βλέπουμε και να μας βλέπουν στα μάτια.

Γιατί πολιτική και συμμετοχή στα κοινά για μας σημαίνει, πάνω απ΄όλα, πολιτική εντιμότητα και αξιοπρέπεια.

Η αντιπαράθεση ιδεών και θέσεων πάνω στο τραπέζι, και όχι σκοπιμότητες και κρυφές προσωπικές επιδιώξεις... που κάνουν τη λογική μας χυλό.

Εάν σέβονται κάθε Παριανή και Παριανό ψηφοφόρο, ας εκθέσουν δημοσίως τις διαφωνίες τους για να καταλάβει και ο Παριανός λαός τους λόγους μετακίνησής τους.

Όχι με “γενικά αναθέματα” και παρωχημένες αντιλήψεις άλλων εποχών.

Πάντως, η μέχρι σήμερα “βουβαμάρα” και “αφωνία” τους λέει πολλά και κρύβει ακόμα περισσότερα...

Μήπως αντιλαμβάνονται ότι θα δυσκολευτούν να πείσουν; 

Γιατί τώρα οι όποιες “διαφωνίες” και όχι πριν;

Αισθάνονται ότι είναι εκτεθειμένοι;

Φοβούνται την αντιπαράθεση σε συγκεκριμένες “διαφωνίες”, εάν και εφόσον υπάρχουν;

 Η μέχρι σήμερα στάση τους δεν αποτελεί θετική “παρακαταθήκη” πολιτικής συνέπειας για την συνέχεια της παρουσίας τους στα κοινά του νησιού μας. Αυτό ας προβληματίσει και τους επικεφαλής τους... 

Σε κανέναν και σε καμιά, όμως, δεν θα επιτρέψουμε τυχόν πολιτικά τους παιχνίδια με προσωπικές εξαρτήσεις και επιδιώξεις, να τους δώσουν πολιτικό περιεχόμενο και ιδεολογικό περικάλυμμα με “όψιμο” αντίπαλο την Λαϊκή Συσπείρωση.

Κλείνω με κάτι που είπε ο φίλος και συνοδοιπόρος Κώστας Ραγκούσης στη “Φωνή της Πάρου”.

“...Προτιμώ χίλιες φορές έναν άνθρωπο που υπερασπίζεται και τιμά τις ιδέες του από την καρέκλα και όχι κάποιους που γι’ αυτήν αλλάζουν τις αξίες τους.”

Αυτοί είμαστε...

Έτοιμοι, μαζί με τον Παριανό λαό, να αλλάξουμε σελίδα και να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας αξίζει. 

Σωτήρης Χουλιάρας

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos