Συμμετοχή του Δήμου Πάρου στην Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ)

12 Φεβρουαρίου 2024 16:21

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) στην οποία συμμετείχε ο Δήμος Πάρου με εκπρόσωπο του, την Εντεταλμένη Σύμβουλο Κοινωνικής Μέριμνας και Προστασίας κα. Ιωάννα Χανιώτη.

Η Εκπρόσωπος του Δήμου Πάρου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Δικτύου κ. Γιώργο Πατούλη, τον Αντιπρόεδρο και Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου κ. Φωστηρόπουλο και άλλα μέλη του Δικτύου, σχετικά με μελλοντικές κοινές δράσεις στο νησί μας. Καθώς και ανταλλαγή απόψεων με άλλα μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα.
Κατά την Γενική Συνέλευση έγινε απολογισμός των πεπραγμένων της προηγούμενης χρονιάς, εκλογές για νέο Δ.Σ. και κοπή πίτας.
Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, πιστοποιημένο από τον παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, και στο οποίο συμμετέχει ήδη ο Δήμος Πάρου, έχει ως βασικό σκοπό την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας. Με συνοδοιπόρους 240 Δήμους, 150 Κέντρα Πρόληψης Υγείας (ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ) και 2 Περιφέρειες σχεδιάζουν και υλοποιούν προγράμματα πρόληψης και εκστρατείες προσυμπτωτικού ελέγχου για την ευαισθητοποίηση, την έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση των πολιτών σε θέματα όπως Καρκίνος Παχέος Εντέρου, Καρκίνος του Πνεύμονα, Καρκίνος του Τραχήλου της Μήτρας, Καρκίνος του Μαστού, Καρδιαγγειακά Νοσήματα, Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής, Καρκίνος του Προστάτη, Μελάνωμα, Κατάθλιψη, Οστεοπόρωση, ΧΑΠ και Άνοια.

Στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, ηΕντεταλμένη Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας και Προστασίας κα Ιωάννα Χανιώτημε σχετική δήλωση της αναφέρει:

«Ως νέα Δημοτική αρχή θα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την συμμετοχή μας στην ΕΔΔΥΠΠΥ, για την ενεργοποίηση των δράσεων του Δικτύου για τους πολίτες μας.
Η Δημόσια Υγεία πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα όλων μας!!!».

Το Γραφείο Τύπου.

paros diadi2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos