Συγκρότηση Επιτροπής του Δήμου Πάρου για τις Ανεμογεννήτριες

28 Μαρτίου 2024 17:36

Το Δημοτικό Συμβούλιο στην τακτικήδημόσια συνεδρίαση της 27ηςΜαρτίου 2024 που διεξήχθη στο Δημαρχείο Πάρου,  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου,όρισε τα νέα μέλη της Επιτροπής του Δήμου Πάρου για της Ανεμογεννήτριες.

Μέλη τις επιτροπής ορίστηκαν οι κάτωθι:

1.Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κων/νος Μπιζάς

2. ΟΈπαρχος Πάρου κ. Βαζαίος Πετρόπουλος

3. Ο Αντιδήμαρχος περιβάλλοντος κ. Θέμης Καρποδίνης

4. Ο Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Μάρκος Κωβαίος

5. Ο Επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Κων/νος Ροκονίδας

6. Ο Δημοτικός Σύμβουλος  κ. Θανάσης Μαρινόπουλος

Εκπρόσωποι Φορέων :

7. Από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ορίστηκε ο κ. Άγγελος Πιτσικάλης.

8. Από την Ι.Μ.Παροναξίαςορίστηκε ο π.Δημήτριος Κυδωνιεύς με αναπληρωτή τον π. Στυλιανό Μπιζά.

9. Από τον ΣΕΟΤΑΠΑ ορίστηκε η κα Καλλιόπη Σομπόνη με αναπληρωτή τον κ. Δημήτρη Μπαρμπαρή.

10.Από την Ένωση ξενοδόχων ορίστηκε η κα Μάνια Αμπατζή με αναπληρώτρια την κα Μαρία Περαντινού.

11.Από τον Πολιτιστικό σύλλογο Αρχίλοχος ορίστηκε ο κ. Παναγιώτης Δημόπουλος με αναπληρωτή τον κ. Σταύρο Στέλλα.

Πολίτες :

12.Οκ. Κωνσταντίνος Αργουζής

13.Ηκα Σπυριδούλα Καβάλλη

14.Οκ. Σπύρος Μητρογιάννης

15. Ηκα Μαρία Μπιρμπίλη

 Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς στα πλαίσια της συγκρότησης της Επιτροπής του Δήμου Πάρου για τις Ανεμογεννήτριεςδηλώνει ότι:

 « Για άλλη μια φορά θα ήθελα να εκφράσω την αντίθεση μου στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων σε ένα τόσο ευαίσθητο οικοσύστημα όπως είναι τα νησιά των Κυκλάδων.

Στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος δεν νοείται να καταστρέφουμε, τελικά, ένα τόσο ευαίσθητο κομμάτι του, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά τμήματα της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς μας.Είμαστε θετικοί στις φιλικές προς το περιβάλλον ΑΠΕ όπως η ηλιακή ενέργεια, η υδροηλεκτρική, η γεωθερμική κ.α. Ωστόσο η εγκατάσταση αιολικών πάρκων τέτοιου μεγέθους σε περιοχές ειδικών τοπικών συνθηκών όπως είναι η Πάρος και τα υπόλοιπα κυκλαδονήσια θα οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες με αποτέλεσμα στο εγγύς μέλλον να κινδυνεύσει και η ίδια η ανάπτυξη και βιωσιμότητα των νησιών.

Κατά το παρελθόν έχουμε συμμετάσχειενεργά στη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης ενόψει των προτεινόμενων κάθε φορά από τους επενδυτές «τροποποιήσεων», καταθέτοντας τις αντιρρήσεις μας με νομικά και επιστημονικά εμπεριστατωμένο τρόπο και αυτό είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε και στο μέλλον.Χρειάζεται η συστράτευση όλων των δυνάμεων του τόπου μας στον κοινό αγώνα,να ασκήσουμε πίεση στα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ν’ αγωνιστούμε μέχρι να επικρατήσει η λογική.

Στα νέα μέλη της επιτροπής του Δήμου Πάρου για τις ανεμογεννήτριεςεύχομαι καλή επιτυχία και δύναμη στο δύσκολο έργο τους!».

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos