Διεξαγωγή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας OPTIMIST U13 από τις 26 έως 30 Απριλίου 2024, στην Πάρο

01 Μαϊος 2024 15:28

Τη φήμη της ως κορυφαίου ελληνικού νησιού στον ναυταθλητισμό, με πλούσια παράδοση και πολλές διακρίσεις, επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά η Πάρος, φιλοξενώντας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας OPTIMIST–U13 από τις 26 έως τις 30 Απριλίου 2024.

Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο αθλητικό γεγονός, με πανελλήνια εμβέλεια, που διοργάνωσε η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Πάρου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Ναυτικό Όμιλο Πάρου, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού κ. Ιωάννης Βρούτσης, η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας κα Νίκη Αναστασίου, Πρόεδροι και παράγοντες των Ναυτικών Ομίλων όλης της χώρας.

Η έναρξη του Πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 26 Απριλίου στην πλατεία Μαντώ Μαυρογένους, αφού προηγήθηκε πρώτα παρέλαση όλων των αποστολών και ολοκληρώθηκε την Μ. Τρίτη, 30 Απριλίου στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΝΟΠ, όπου απονεμήθηκαν τα βραβεία και τα αναμνηστικά στους μικρούς αθλητές.

Οι ιστιοδρομίες διεξήχθησαν στη ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του πανέμορφου κόλπου της Παροικίας, με τη συμμετοχή 300 αθλητών από τους Ναυτικούς Ομίλους όλης της χώρας. Τα συμμετέχοντα σκάφη φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Πάρου.

Όλοι οι αθλητές έδωσαν τον δικό τους ωραίο αγώνα, δαμάζοντας τα κύματα, με σεβασμό στον αντίπαλο, αποδεικνύοντας στην πράξη το «ευ αγωνίζεσθαι» και ότι ο αθλητισμός αποτελεί μία έκφανση πολιτισμού, που καλλιεργεί την ευγενή άμιλλα, το σεβασμό στον συνάνθρωπο, τη συναδελφικότητα και την αλληλεγγύη.

Σημειώνεται ότι η παραπάνω διοργάνωση ενισχύει την φήμη του νησιού ως ιδανικού προορισμού για τους λάτρεις της ιστιοπλοΐας.

Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας στο νησί μας, με σχετική δήλωσή του αναφέρει:

«Η φιλοξενία αυτής της μεγάλης γιορτής της ιστιοπλοΐας στο νησί μας, αποτέλεσε για εμάς μεγάλη τιμή.

Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους ναυτικούς ομίλους, τους μικρούς μας αθλητές, τους προπονητές, τις διοικήσεις και τους γονείς, που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας OPTIMIST U13 στο νησί μας.

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Πάρκο Πάρου, την Blue Star, τους υπόλοιπους χορηγούς που υποστήριξαν οικονομικά την διοργάνωση, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την προβολή των αγώνων και όλους όσους συνέβαλαν, ενώνοντας τις δυνάμεις τους, ώστε οι αγώνες να ολοκληρωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και οι συμμετέχοντες σε αυτούς αθλητές, προπονητές, διαιτητές, συνοδοί και επισκέπτες, να αποκομίσουν μία αξέχαστη εμπειρία,

Η Πάρος έχει ισχυρή παράδοση στον ναυταθλητισμό με πολλές διακρίσεις. Ο Δήμος μας στέκεται αρωγός αθλητικών εκδηλώσεων στο νησί μας, που προάγουν το αθλητικό ιδεώδες, την καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος, την συνεργασία και τον εθελοντισμό».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos