ΚΚΕ Πάρου για τα αποτελέσματα των εκλογών

11 Ιουνίου 2024 02:21

Η Κ.Ο.Β. Πάρου-Αντιπάρου του Κ.Κ.Ε. χαιρετίζει τους εκατοντάδες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Κ.Κ.Ε. και ψήφισαν το Κόμμα μας. Χαιρετίζει όσους και όσες ψήφισαν γνήσια «αντισυστημικά», κάνοντας μια όχι εύκολη επιλογή, στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο του Κ.Κ.Ε.

            Το Κ.Κ.Ε. σημειώνει άνοδο σε ψήφους και ποσοστά στην Πάρο σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές και αναδεικνύεται τρίτο κόμμα στις περισσότερες Κοινότητες, συμπεριλαμβανομένων της Παροικιάς και της Νάουσας.

            Αποδεικνύεται ότι μέσα σε έναν συνολικά αρνητικό πολιτικό συσχετισμό, υπάρχει και ενισχύεται μια τάση χειραφέτησης από την κυρίαρχη πολιτική.  Υπάρχει έτσι και στο νησί μας μια υπολογίσιμη δύναμη, το ΚΚΕ, που μπορεί την επόμενη ημέρα και απέναντι στα δύσκολα που έρχονται να συμβάλει στην οργάνωση της εργατικής - λαϊκής πάλης, της πορείας αντεπίθεσης και ανατροπής.

            Η αποχή, επιλογή που δεν επικροτούμε, πιστεύουμε ότι περικλείει σημαντικό ποσοστό διαμαρτυρίας απέναντι στην κυβέρνηση της Ν.Δ. και το σύστημα. Στο βαθμό που εκφράζει την απέχθεια απέναντι στο σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα χρειάζεται να μετατραπεί σε ενεργό δράση για την απόκρουση των συνεπειών της κυρίαρχης πολιτικής, για να μπει στο στόχαστρο η άρχουσα τάξη και οι επιλογές της.

            Το κρίσιμο πλέον είναι η επόμενη ημέρα. Το ΚΚΕ θα καταθέσει τη δύναμη που του έδωσε ο παριανός λαός για να δυναμώσει η φωνή του και εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, όπως στο Ευρωκοινοβούλιο και πάνω από όλα για να οργανωθεί η εργατική - λαϊκή πάλη στο νησί μας.

            Η επόμενη μέρα είναι ήδη εδώ με τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, τις συνέπειες της «πράσινης μετάβασης», την ακρίβεια, την αλλοίωση του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος από την παράδοση στα μεγάλα συμφέροντα του τουρισμού, την κατάρρευση των υποδομών υγείας και παιδείας στο νησί, μια από χέρι συμβιβασμένη και αντιλαϊκή διοίκηση στο Δήμο, την παράδοση των ακτών στους επενδυτές στο όνομα της «νομιμότητας».  Απέναντι σε όλα αυτά, με ενισχυμένο το Κ.Κ.Ε. έχουμε τη δυνατότητα να χαράξουμε μαζί νέα πορεία υπεράσπισης του λαϊκού συμφέροντος και αντεπίθεσης.

            Παροικιά, 9-6-2024

Κ.Ο.Β. Πάρου-Αντιπάρου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos