Πάρος: Παρουσίαση των Εναλλακτικών Σεναρίων της μελέτης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου

22 Αυγούστου 2024 15:02

Τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024 και ώρα 12.00 θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Πάρου, η Παρουσίαση των Εναλλακτικών Σεναρίων της μελέτης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΤΠΣ) του Δήμου Πάρου από πλευράς των Αναδόχων Μελετητών του έργου «ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ-ΡΟΪΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε.».

Η μελέτη αποτελεί μετεξέλιξη των παλιών Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΓΠΣ) και Σχεδίων Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) και προβαίνει σε στρατηγικό και ρυθμιστικό σχεδιασμό για το Δήμο, με ορίζοντα τα επόμενα 15 έτη κατόπιν έγκρισής της με Προεδρικό Διάταγμα.

Η μελέτη, κατόπιν εξέτασης του υφιστάμενου πολεοδομικού καθεστώτος του Δήμου, του πληθυσμιακού, δημογραφικού, οικονομικού προφίλ των κατοίκων και δραστηριοποιούμενων επιχειρήσεων, του υφιστάμενου δομημένου περιβάλλοντος και της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, ζητημάτων εξυπηρέτησης πληθυσμού από υποδομές κοινής ωφέλειας και επάρκειας κοινοχρήστων χώρων καθώς και ζητημάτων κλιματικής ανθεκτικότητας και λαμβάνοντας επίσης υπόψη τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της Περιφέρειας και των Υπουργείων, εισέρχεται στην εξέταση των εναλλακτικών σεναρίων σε σχέση με την οργάνωση του αστικού και εξωαστικού περιβάλλοντος, τις επιτρεπόμενες χρήσεις γης και τους συντελεστές δόμησης και άλλα θέματα που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών.

Καθώς τα ανωτέρω ζητήματα αφορούν όλους τους κατοίκους και τους επαγγελματίες του Δήμου, σας προσκαλούμε στην παρουσίαση έτσι ώστε να λάβετε γνώση για τα εναλλακτικά σενάρια του ΤΠΣ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos