Παρουσίαση των Εναλλακτικών Σεναρίων της μελέτης Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Τ.Π.Σ.) του Δήμου Πάρου Κύριο

26 Αυγούστου 2024 18:14

Σήμερα, Δευτέρα 26 Αυγούστου του 2024 και ώρα 12:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Πάρου, πραγματοποιήθηκε η Παρουσίαση των Εναλλακτικών Σεναρίων της μελέτης Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Τ.Π.Σ.) του Δήμου Πάρου, από πλευράς των Αναδόχων Μελετητών του Έργου «ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ – ΡΟΪΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε».

Στην παρουσίαση συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Πάρου, ο Έπαρχος Πάρου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, Εκπρόσωποι Συλλόγων και πολίτες του νησιού μας.

Το λόγο έλαβε πρώτα ο Δήμαρχος, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους μελετητές και όλους τους παρευρισκόμενους, παρουσίασε τις θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου, σχετικά με το υπό εκπόνηση νέο Τ.Π.Σ. του νησιού μας, οι οποίες αποφασίστηκαν κατά τη Συνεδρίασή του, στις 23-07-24. Στη συνέχεια οι μελετητές παρουσίασαν αναλυτικά τα εναλλακτικά σενάρια της μελέτης του Τ.Π.Σ. του Δήμου μας και ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους.

Από αύριο 27 Αυγούστου του 2024, θα αναρτηθούν στη νέα Πλατφόρμα Συμμετοχής (ΠΛαΣ, http://polsxedia.ypen.gov.gr/), τα τρία εναλλακτικά σενάρια της μελέτης του Τ.Π.Σ. για το Δήμο Πάρου. Κάθε ενδιαφερόμενος θα έχει τη δυνατότητα να αξιολογήσει τα εναλλακτικά σενάρια και την πρόταση του μελετητή και να υποβάλει στη ΠΛαΣ σχόλια και παρατηρήσεις, που θα ληφθούν υπόψη και θα αξιολογηθούν από τους μελετητές. Διευκρινίζεται ότι τα σχόλια που θα υποβάλλονται δεν έχουν την έννοια της ένστασης και ως εκ τούτου δεν απαντώνται. Η Πλατφόρμα Συμμετοχής, η οποία είναι προσβάσιμη από ηλεκτρονικό υπολογιστή και από κινητές συσκευές, είναι ένα ανεξάρτητο εργαλείο για τη συλλογή τοπικής γνώσης κατά το πρώτο στάδιο εκπόνησης της μελέτης και δεν πρέπει να συγχέεται με την επίσημη διαδικασία διαβούλευσης, η οποία προβλέπεται να γίνει κατά το δεύτερο στάδιο εκπόνησης της Α΄ Φάσης του Τ.Π.Σ. Η διαδικτυακή υποβολή των σχολίων/παρατηρήσεων(για τα προτεινόμενα σενάρια) στην Πλατφόρμα Συμμετοχής, θα διαρκέσει πέντε (5) ημερολογιακές ημέρες.

Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς με σχετική δήλωσή του, αναφέρει:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους παρευρέθηκαν σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και ιδιαίτερα τους μελετητές της Ένωσης Οικονομικών Φορέων «ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ - ΡΟΪΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε.», για την Παρουσίαση των Εναλλακτικών Σεναρίων της μελέτης του Τ.Π.Σ. του Δήμου Πάρου.

Βάζοντας τάξη στον χώρο, κοινός μας στόχος είναι το υπό σύνταξη Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο να ανταποκρίνεται στις πραγματικές συνθήκες, ανάγκες και αναπτυξιακές δυνατότητες της Πάρου. Πρέπει να δώσουμε βαρύτητα στην προστασία του ιδιαίτερου φυσικού τοπίου καθώς και των διαθέσιμων φυσικών και πολιτιστικών πόρων, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε τη διαμόρφωση της πλέον αποδεκτής και βιώσιμης πρότασης χωρικής οργάνωσης και ανάπτυξης, η οποία θα καθορίσει το μέλλον του νησιού μας, για τα επόμενα χρόνια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos