Σημαντική Ενημέρωση για Επαγγελματίες, Λογιστές και Πολίτες: Αλλαγές στον τρόπο Καταβολής των Τελών παρεπιδημούντων και ακαθαρίστων εσόδων

Ο Δήμος Πάρου, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των επαγγελματιών και των πολιτών, ανακοινώνει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο καταβολής των τελών, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία.

Με βάση τις διατάξεις της Α.1209/2023, η καταβολή του τέλους διαμονής παρεπιδημούντων και του τέλους επί των ακαθάριστων εσόδων υφίσταται σημαντική τροποποίηση. Από 01/01/2024 η δήλωση για τα εν λόγω τέλη υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της ψηφιακής πύλης «myAADE» (myAADE.gov.gr). Οι υπόχρεοι που υποβάλλουν ΦΠΑ οφείλουν να υποβάλλουν τη δήλωση για τα τέλη ταυτόχρονα με τη δήλωση ΦΠΑ. Το ποσό του τέλους καταβάλλεται πλέον απευθείας στη ΔΟΥ, εντός της προθεσμίας απόδοσης του ΦΠΑ.

Οι ανωτέρω αλλαγές αποσκοπούν στην απλοποίηση των διαδικασιών και στην καλύτερη οργάνωση των φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών και των επιχειρηματιών.

Οι επαγγελματίες-λογιστές καλούνται να ενημερωθούν αναλυτικά για τις νέες διατάξεις και να προσαρμόσουν ανάλογα τις διαδικασίες τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Εσόδων του Δήμου Πάρου στα τηλέφωνα: 2284360157, 2284360122.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos