Λ.Σ Πάρου: Για το τελευταίο συμβούλιο (30-09)

Στο τελευταίο συμβούλιο μεταξύ των άλλων συζητήθηκαν:

  • Η κυβερνητική πολιτική για την ενοποίηση των ΔΕΥΑ. Με τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις η εμπορευματοποίηση του νερού είναι προ των πυλών. Ο παριανός λαός πρέπει να είναι σε ετοιμότητα ώστε να αντιδράσει σε αυτό το ενδεχόμενο. Εμείς καταθέσαμε ψήφισμα που έγινε αποδεκτό από το δημοτικό συμβούλιο.
  • Φωτεινοί σηματοδότες στην πρώην διασταύρωση Γκίκα.Διαφωνήσαμε γιατί η απόφαση δεν αναθέτει μελέτη για την καλύτερη λύση στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά η δημοτική αρχή απορρίπτει οποιαδήποτε άλλη λύση και προκρίνει για τους δικούς της λόγους τους σηματοδότες.
  • Τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΠ. Σε μια εποχή που τα λαϊκά στρώματα πλήττονται από την ακρίβεια, σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΠ έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο της ενημέρωσης του παριανού λαού η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου αποφάσισε την αύξηση των τιμολογίων του νερού τουλάχιστον κατά 10%. Στις περιπτώσεις των χωριών δε,οι αυξήσεις αυτές είναι πολλαπλάσιες, ιδιαίτερα στις Λεύκες και τον Κώστο αφού θα υπάρξουν πλέον και τα τέλη αποχέτευσης.
  • Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο του Τουρισμού. Πρόκειται για ένα υπό συζήτηση νομοσχέδιο που οι προθέσεις του είναι σαφείς. Τα δίνει όλα στο μεγάλο κεφάλαιο που επενδύει στον τουρισμό δημιουργώντας ταυτόχρονα ασφυξία στις μικρομεσαίες μονάδων καταλυμάτων και ξενοδοχείων με ότι αυτό συνεπάγεται και για το νησί μας. Από αυτό κατανοεί κανείς και το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούν τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια.
  • Στην ερώτηση μας για την ανέλκυση του ναυαγίου του ΣΑΜΙΝΑ, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του πρώην Υπουργού Εμπ. Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη, η δημοτική αρχή δεν έχει αναλάβει καμιά πρωτοβουλία και βάζει ζήτημα επιβεβαίωσης του αιτήματος από το δημοτικό συμβούλιο.
  • Τέλος για το ζήτημα τηςζωντανής μετάδοσης των συνεδριάσεων , πρόβλημα γνωστό από την προηγούμενη δημοτική αρχή, η νυν δημοτική αρχή παραπέμπει την επίλυση του στο ασαφές μέλλον. Μάλλον βολεύεται να μην ακούει και μαθαίνει ο παριανός λαός την πολιτική τους.

Πάρος 6-10-24

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos