Πάρος: Έκθεση στατικού μοντελισμού

13 Νοεμβρίου 2011 19:00

Ένα δημιουργικό ταξίδι έρευνας και φαντασίας.

Στην αίθουσα τέχνης "Άγιος Αθανάσιος" στη Νάουσα της Πάρου, φιλοξενήθηκε η πραγματικά εντυπωσιακή έκθεση στατικού μοντελισμού του κ. Θεόφιλου Βοσινάκη.

Μια έκθεση η οποία έφερε το κοινό της Πάρου σε επαφή με τη δημιουργική μοντελιστική αναπαράσταση ολοκληρωμένων ιστορικών εικόνων μέσα από σμικρυμένα υπό κλίμακα μοντελικά αντικείμενα τα οποία προσομοιάζουν τέλεια σε πρωτότυπα και αυθεντικά που έχουν υπάρξει στην πραγματική ζωή.
Οι κατασκευαστικές συνθέσεις της έκθεσης, αποτελούν καρπό μιας λεπτομερειακής καλλιτεχνικής εργασίας που μόνο η αφοσιωμένη ενασχόληση με το μοντελισμό μπορεί να δημιουργήσει.

Μέσα από τον μικρόκοσμο των μοντέλων της έκθεσης, ξετυλίγεται ενώπιόν μας ένας εκπληκτικός μικροκαμωμένος κόσμος που μας ταξιδεύει νοερά σε αληθινές σκηνές της απτής πραγματικότητας διαμέσου των αντικειμένων που τον απαρτίζουν.Το μεράκι, η φαντασία και η δημιουργική προσέγγιση αποτελούν αναμφίβολα μέρος της μοντελιστικής καλλιτεχνικής ανασύνθεσης, η οποία περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, άσκηση στη λεπτομερειακή ακρίβεια, πρακτικές νοητικές δεξιότητες και ερευνητική εργασία για να ολοκληρωθεί.
Η πιστή αναπαράσταση του κόσμου μας με βάση τα μοντέλα, συνιστά σίγουρα μια απαιτητική καλλιτεχνική προσπάθεια στην οποία η μεθοδικότητα, η οργανωτική θετική σκέψη και το φιλέρευνο πνεύμα συναντούν την φιλομάθεια για την ιστορική γνώση και τις πηγές.
Ο μοντελισμός ενεργοποιώντας ολόπλευρα τις εγκεφαλικές ικανότητες εμβαπτίζοντάς τες στη γόνιμη φαντασιακή δύναμη κάθε ανθρώπου, αποτελεί μια κατ΄ εξοχήν πολύτιμη πνευματική άσκηση που τίθεται στην υπηρεσία ολοκλήρωσης ενός όμορφου και άρτιου αισθητικά συνόλου.

Το parianostypos.gr, επισκέφθηκε την έκθεση στατικού μοντελισμού στη Νάουσα και σας μεταφέρει τις πραγματικά εντυπωσιακές και καλαίσθητες εικόνες των μοντελιστικών συνθέσεων του κ. Βοσινάκη καθώς και τη συνέντευξη που εξασφάλισε από τον ίδιο.

Δείτε την έκθεση πατώντας εδώ
{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos