ΚΔΕΠΑΠ και λειτουργία κινηματογραφικής λέσχης

22 Νοεμβρίου 2011 22:08

Η Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. στο πλαίσιο των προσπαθειών της για την ψυχαγωγία των κατοίκων του νησιού μας, ιδιαίτερα στους δύσκολους χειμερινούς μήνες, συνεχίζει την λειτουργία

Κινηματογραφικής Λέσχης σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους «Αρχίλοχος» και ΝΗΡΕΑΣ κάθε Παρασκευή και Κυριακή αντίστοιχα, στις αίθουσες των Συλλόγων.

Η απρόσκοπτη προβολή ταινιών ποιότητας από τις Κινηματογραφικές Λέσχες, για την Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά αντίθετα πιστεύουμε ακράδαντα ότι με αυτόν τον τρόπο προωθείται η καλλιέργεια της κινηματογραφικής παιδείας και αισθητικής που άλλωστε έχει και επίσημα αναγνωρίσει και επίσημα η Ελληνική πολιτεία.

Σε κάθε περίπτωση οι Κινηματογραφικές Λέσχες λειτουργώντας μακριά από εμπορικούς κανόνες, στηριζόμενες αποκλειστικά στην αγάπη των μελών της, συμβάλουν ουσιαστικά και αποτελούν τους μοναδικούς πυρήνες γνωριμίας με την αισθητική και την τεχνική του κινηματογράφου. Για τον λόγο αυτό παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. συνεχίζει και φέτος την οικονομική στήριξη καλύπτοντας το κόστος για την ενοικίαση των ταινιών .

Στο πλαίσιο των φετινών προβολών την Παρασκευή 25 και Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις Κινηματογραφικές Λέσχες «Αρχιλόχου» και ΝΗΡΕΑ αντίστοιχα, θα φιλοξενηθεί η καταπληκτική ταινία του Σωτήρη Γκορίτσα «ΑΠ΄ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΒΓΑΛΜΕΝΑ» παρουσία του δημιουργού της με τον οποίο, μετά το τέλος της προβολής, θα ακολουθήσει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Γεώργιου Δεδρινού, ενώ εκτός από την σκηνοθεσία ο Σωτήρης Γκορίτσα υπογράφει και το σενάριο και στηρίζεται σε πραγματικά περιστατικά από τον χώρο των δημόσιων νοσοκομείων. Μια σάτιρα που στο βάθος της είναι μια ηθική διαμαρτυρία απέναντι σε ένα σύστημα υγείας που κάποιες φορές αποδεικνύεται πιο άρρωστο από τους αρρώστους που θέλει να θεραπεύσει.

Η Πρόεδρος της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.

Άννα Κάγκανη – Κορτιάνου   

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos