Πάρος: Πάνδημη γιορτή χαράς στο Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

13 Δεκεμβρίου 2011 00:27

Γιορτινή πρόγευση χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας μέσα σ΄ ένα κλίμα χαρούμενης, ζεστήςκοινωνικής συνεύρεσης, απέπνεε η όμορφη εκδήλωση που στήθηκε στην πλατεία της

Εκατονταπυλιανής στην Παροικία για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου.
Το παραδοσιακό έθιμο του Δέντρου της Αγάπης που σηματοδοτεί την έλευση των Άγιων Ημερών στο νησί μας, έγινε εστία φωτός γύρω από την οποία ενώθηκαν κατά πρωτοφανή τρόπο χιλιάδες συμπολίτες μας.

Η εκπληκτικά μεγάλη προσέλευση κόσμου όλων των ηλικιών, έγινε η απαρχή της μεγάλης γιορτής που ξεκίνησε στις 6μμ. όταν ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου – Αντιπάρου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Πάρου Αρηΐς, ολοκλήρωσε τις δραστηριότητες του δεκαήμερου εμπορικού Φεστιβάλ που διοργάνωσε.
Η θαυμάσια βραδιά την οποία ζωντάνευε η αθρόα παρουσία πολλών μικρών παιδιών, εξελίχθηκε σε πανηγύρι χαράς και παιχνιδιού καθώς είχαν προβλεφθεί ιδιαίτερες πολλαπλές δραστηριότητες για τους λιλιπούτειους συμμετέχοντες.
Κιόσκια παιδικής ζωγραφικής και φωτογραφίες με τον Αι - Βασίλη ενθουσίασαν τα παιδιά ενώ κεράσματα συνοδευόμενα από σούμα έδωσαν τον τόνο του κεφιού στους μεγάλους.
Την μεγαλειώδη αυτή σε όγκο εκδήλωση, λάμπρυναν οι χριστουγεννιάτικες μελωδίες της φιλαρμονικής του Δήμου που εκτέλεσε τα κάλαντα και άλλα χριστουγεννιάτικα ακούσματα αλλά και η χορωδία που πλημμύρισε την ατμόσφαιρα με όμορφα τραγούδια των Άγιων Ημερών.

Στην κορύφωση της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος, μετρώντας αντίστροφα, άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο φωτοδοτώντας συμβολικά τις καρδιές μικρών και μεγάλων μπροστά στην έλευση της Γέννησης του Κυρίου μας.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον κόσμο, σε όλους εκείνους που αγκάλιασαν με τη συμμετοχή τους την εκδήλωση μαζικά και ένθερμα.
Φαίνεται ότι η πανθομολογούμενη κρίση στην οικονομική ζωή, όχι μόνο αφήνει αλώβητες αλλά ενδυναμώνει τις αφορμές για γιορτινή κοινωνική θαλπωρή και χαρά αναζωογονώντας την τόνωση των δεσμών συνοχής του παριανού κοινωνικού ιστού.

Δείτε βίντεο πατώντας εδώ

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos