Χορευτικός Όμιλος Νάουσας

30 Ιανουαρίου 2012 03:45

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας - Γενική συνέλευση

Στις 25 Ιανουαρίου 2012 ο Χορευτικός Όμιλος Νάουσας πραγματοποίησε την ετήσια Γενική Συνέλευση του παρουσία μελών και φίλων του, που γέμισαν την αίθουσά του, στη Νάουσα. Η πρόεδρος Κατερίνα Σιφναίου καλωσόρισε και ενημέρωσε για τον προγραμματισμό δραστηριοτήτων για το 2012, που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει τη νέα παράσταση της Θεατρικής Παιδικής Συντροφιάς Νάουσας το Φεβρουάριο, αποκριάτικα πάρτι για μικρούς και μεγάλους, χορευτική παράσταση στην αίθουσα του Α.Μ.Ε.Σ. "Νηρέας" στις 17 Μαρτίου, μουσικοθεατρική πασχαλινή εκδήλωση στον ίδιο χώρο στις 7 Απριλίου και μία χορευτική παράσταση τον Ιούνιο στο προαύλιο του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου, στη Νάουσα. Ο γραμματέας Μπάμπης Τσιράκης έκανε τον απολογισμό δράσεων για την περασμένη χρονιά. Ανάμεσά τους η πολύ επιτυχημένη θεατρική παράσταση "Αγαπημένο μου ημερολόγιο", η παράσταση στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, οι καλοκαιρινές χορευτικές εκδηλώσεις, η φιλοξενία για δεύτερη φορά του Πολιτιστικού Ομίλου «Ομόνοια» Αραδίππου Κύπρου, η χριστουγεννιάτικη γιορτή, το τμήμα γυμναστικής και οι εκδρομές του Τμήματος πεζοπορίας.Η ταμίας Ζαμπέτα Μοστράτου ολοκλήρωσε τον απολογισμό ενημερώνοντας για τα οικονομικά του Ομίλου και κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις δυσκολίες που υπάρχουν. Ακολούθησε η κοπή της πίτας, με ένα τυχερό νεαρό μέλος να κερδίζει ένα σύγχρονο πολυμηχάνημα, και πλούσια κεράσματα για όλους τους παρευρισκόμενους.

"Μαζί": η νέα παράσταση της Θεατρικής παιδικής συντροφιάς Νάουσας

Η Θεατρική παιδική συντροφιά Νάουσας θα παρουσιάσει το Φεβρουάριο την νέα της δουλειά με το πρωτότυπο έργο "Μαζί" του εμψυχωτή της Παναγιώτη Σπύρου. Οι παραστάσεις θα δοθούν στην αίθουσα του ΝΗΡΕΑ στις 10, 11 και 17 Φεβρουαρίου 2012 (ώρα έναρξης: 20.00). Το έργο απευθύνεται σε παιδιά άνω των έξι ετών.

Αναφέρει σχετικά ο δημιουργός: "Τελικά τα παραμύθια είναι βγαλμένα μέσα από τη ζωή ή η ζωή μας είναι ένα παραμύθι; Χρόνια τώρα μεγαλώνουν γενιές με παραμύθια που αναφέρονται σε βασιλιάδες, ιππότες και κάθε μορφή εξουσίας. Αν, λοιπόν, τα παραμύθια είναι βγαλμένα μέσα από τη ζωή, πρέπει να δεχτούμε ότι ήρθε η ώρα να γράψουμε το δικό μας λαϊκό παραμύθι, με το λαό στη θέση του ήρωα. Από την άλλη, αν η ζωή μας είναι ένα παραμύθι, ας γίνουμε εμείς οι συγγραφείς, και ας μην αφήνουμε τον οποιοδήποτε ευφάνταστο να σχεδιάζει το τέλος μας. Η σκληρή πραγματικότητα και ο ουτοπικός κόσμος του παραμυθιού αλληλοσυμπληρώνουν τούτο το έργο, με την επικαιρότητα σε πρωταγωνιστικό ρόλο και τη γυμνή αλήθεια να την πλαισιώνει."


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ ΠΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2011

- Στις 21, 22 και 29 Ιανουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκαν οι τρεις πρώτες θεατρικές παραστάσεις του έργου «Αγαπημένο μου ημερολόγιο» του Παναγιώτη Σπύρου από την Θεατρική παιδική συντροφιά του ΧΟΝ.

- Στις 5 Φεβρουαρίου το τμήμα πεζοπορίας του ομίλου μας πραγματοποίησε την πρώτη διαδρομή του έτους από τον Άγιο Αντώνιο στον Φάρο.

- Στις 9 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση και εκλογή νέου Δ.Σ. του οποίου η σύνθεση είναι η ακόλουθη:

Πρόεδρος- Σιφναίου Κατερίνα Αντιπρόεδρος-Κονταράτου Μαρουσώ Γραμματέας- Τσιράκης Χαράλαμπος Ταμίας- Μοστράτου Ζαμπέτα Έφ. Λαογραφίας- Γαβαλάς Νικόλαος Έφ. Χορευτών Ρούσσου Παναγιώτα Έφ. Μουσικών- Ευαγγελοπούλου Μαργαρίτα

- Από τις 18 έως τις 21 Φεβρουαρίου ο χορευτικός μας όμιλος βρέθηκε στα Ιωάννινα με 20μελή αποστολή, προσκεκλημένος της Επιτροπής Λόγου και Τέχνης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

- Στις 26 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε και πάλι η θεατρική παράσταση «Aγαπημένο μου ημερολόγιο» .

- Στις 4 Μαρτίου και ενόψει των εορτασμών της αποκριάς διοργανώσαμε διπλή αποκριάτικη εορτή για μικρούς και μεγάλους.

- Στις 9 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε πεζοπορία στη διαδρομή: Άσπρο χωριό- Άγιοι Θεόδωροι- Αγκαιριά.

- Στις 27 Μαρτίου συμμετείχαμε στον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας θεάτρου.

- Στις 15 Απριλίου έγινε αναβίωση των καλάντων του Λαζάρου της Νάουσας τα οποία είχαν να ακουστούν στην περιοχή μας για πολλά χρόνια.

- Στις 16 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Νηρέα η μουσικοθεατρική παράσταση « Βάγιο, Βάγιο τω Βαγιώ», αφιέρωμα στις παλιές παραδόσεις της Μ. Εβδομάδας στη Νάουσα.

- Στις 8 Μαΐου η Θεατρική παιδική συντροφιά του ομίλου μας συμμετείχε με το έργο «Το μήλο και η μηλιά» του Παναγιώτη Σπύρου στις εκδηλώσεις για τη γιορτή της μητέρας, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Νάουσας.

- Στις 14 Μαΐου πραγματοποιήθηκε πεζοπορία με διαδρομή : Ανερατζά - Άγιοι Πάντες.

- Στις 3 Ιουνίου δόθηκε η τελευταία πανηγυρική παράσταση του έργου «Αγαπημένο μου ημερολόγιο» στο ανοιχτό θέατρο του Πάρκου Πάρου.

- Στις 11 Ιουνίου δόθηκε η κεντρική χορευτική παράσταση του Ομίλου στο προαύλιο του ιερού ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου, με τίτλο «Τούτη η γης χορό γυρεύει». Η παράσταση περιελάμβανε χορούς και τραγούδια από Μ. Ασία , Θράκη, Κύθηρα, Νάξο, Αμοργό , Σέριφο και Πάρο.

- Από τις 23 έως τις 28 Ιουνίου φιλοξενήσαμε το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Ομίλου «Ομόνοια» Αραδίππου Κύπρου, δέκα χρόνια μετά την πρώτη του φιλοξενία από το ΧΟΝ.

• Στις 24 Ιουνίου εμφανιστήκαμε στον Πρόδρομο, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο σύλλογος «Σκόπας ο Πάριος».

• Στις 25 Ιουνίου χορέψαμε όλοι μαζί στον κήπο της Παντάνασσας στη Νάουσα.

• Στις 26 Ιουνίου στην Αλυκή, σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγκαιριάς.

- Στις 9 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η γιορτή ψαριού στη Νάουσα, που πλαισίωσε ο όμιλός μας.

- Στις 22 Αυγούστου η χορευτική ομάδα των ενηλίκων του ομίλου χόρεψε στη Νάουσα, στις εκδηλώσεις εορτασμού των Εννιάμερων της παναγίας.

- Στις 14 Σεπτεμβρίου μετά από σχετική πρόσκληση, με αφορμή τον εορτασμό της ύψωσης του Τιμίου Σταυρού, δόθηκε στην Αλυκή μια χορευτική παράσταση από τον ΧΟΝ.

- Στις 13 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε πεζοπορία με διαδρομή Πρόδρομος-Άγιος Ιωάννης-Λεύκες.

- Στις 17 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του συλλόγου μας στην αίθουσα του Νηρέα με διττή σημασία. Καταρχάς τα παιδικά τμήματα του ομίλου μας πρωταγωνίστησαν στο έργο του Παναγιώτη Σπύρου «Το παιδί με τη φλογέρα». Εκτός όμως από το οικολογικό μήνυμα της παράστασης , δόθηκε και ένα άλλο μήνυμα ελπίδας από τον ΧΟΝ ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Γιατρών του Κόσμου. Έτσι, όλοι μαζί φτιάξαμε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο αποκλειστικά από γάλα, για όλα αυτά τα παιδιά που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

- Τέλος, στις 24 Δεκεμβρίου παραμονή Χριστουγέννων ψάλαμε στις γειτονιές της Νάουσας τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Για το ΧΟΝ

Μιχάλης Θεοδωράκος - υπεύθυνος επικοινωνίας

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos