Νέα του χορευτικού Ομίλου Νάουσας

02 Απριλίου 2012 00:26

"Φωνές παράδοσης" Πιστός στο ετήσιο ραντεβού του, ο Χορευτικός Όμιλος Νάουσας Πάρου παρουσίασε την καθιερωμένη ανοιξιάτικη χορευτική

του παράσταση το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012, στην αίθουσα του ΝΗΡΕΑ, στη Νάουσα, με τον τίτλο "Φωνές παράδοσης".

Χορευτές από όλα τα τμήματα του ομίλου παρουσίασαν ένα πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια από τη Μικρά Ασία, το Δρυμό Θεσσαλονίκης, τη Σάμο, τη Μυτιλήνη, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες, σε διδασκαλία των Παναγιώτη Σπύρου, Μαρουσώς Κονταράτου και Χαράλαμπου Τσιράκη. Τους χορευτές συνόδεψαν οι Μανώλης Δελέντας (βιολί), Μανώλης Σιφναίος (λαούτο), Νίκος Αρκουλής (κιθάρα) και τραγούδησε η Αγγελική Σκιαδά. Μέλη και φίλοι του ομίλου γέμισαν την αίθουσα και απόλαυσαν την εκδήλωση, ανταποκρινόμενοι με το θερμό τους χειροκρότημα και με πολλά θετικά σχόλια και επαίνους. Στην επιμέλεια του ήχου ήταν ο Κωνσταντίνος Κοπιτόπουλος, στους φωτισμούς ο Αλέξανδρος Βασιλειάδης, ενώ την εκδήλωση μαγνητοσκόπησε ο Αντώνης Συργανίδης.

Ο ΧΟΝ ευχαριστεί όλους τους συντελεστές καθώς και τον Α.Μ.Ε.Σ. "Νηρέα" για τη χρήση της αίθουσας και την κυρία Μαρία Ευαγγελοπούλου, που αφιλοκερδώς έκανε επιδιορθώσεις σε ενδυμασίες του συλλόγου. Επίσης, με την ευκαιρία της δημοσίευσης, ευχαριστεί θερμά τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νάουσας για τη χορηγία ποσού με το οποίο έγινε αγορά ηχητικού εξοπλισμού.

Εορταστικές εκδηλώσεις

Α. " ἴδε ο ἄνθρωπος" - η πασχαλινή θεατρική παράσταση του ΧΟΝ

Επίκαιρη θεατρική παράσταση θα παρουσιάσει ο ΧΟΝ λίγο πριν το Πάσχα. Πρόκειται για το πρωτότυπο έργο " ἴδε ο ἄνθρωπος" των Χαράλαμπου Τσιράκη και Νίκου Γαβαλά, μελών του ομίλου. Σύμφωνα με τους δημιουργούς "Με την πασχαλινή θεατρική παράσταση '' ἴδε ο ἄνθρωπος ''ο ΧΟΝ προσπαθεί να συνδέσει το θείο δράμα με τη ζωή του ανθρώπου. Μέσα από την ιστορία ενός σύγχρονου ζευγαριού αναδύεται η αξία της Αγάπης αλλά και η πάλη του ανθρώπου για να λυτρωθεί από τα πάθη του, οδηγούμενος στην Ανάσταση της ψυχής." Σκηνοθετούν οι δύο δημιουργοί μαζί με τη Μαρουσώ Κονταράτου και πρωταγωνιστεί ομάδα ενηλίκων μελών του Ομίλου. Στην παράσταση ακούγονται επίσης κείμενα του Αποστόλου Παύλου, του Ευαγγελιστή Ιωάννη και άλλων. Η παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο του Λαζάρου (7 Απριλίου), στις 20.00, στην αίθουσα του "Νηρέα", στη Νάουσα, και το εισιτήριο κοστίζει τρία ευρώ. Παράλληλα με την παράσταση, θα γίνει στον ίδιο χώρο έκθεση λαμπάδων, οι οποίες έχουν φτιαχτεί από την παιδική ομάδα του ΧΟΝ.

Β. Κάλαντα του Λαζάρου

Την Παρασκευή 6 Απριλίου, μέλη του ΧΟΝ θα ψάλλουν τα κάλαντα του Λαζάρου στη Νάουσα, σε συνέχεια της περσινής αναβίωσής τους. Η πρωτοβουλία αυτή του συλλόγου είχε προκαλέσει αίσθηση και μεγάλη συγκίνηση την προηγούμενη χρονιά, καθώς τα συγκεκριμένα κάλαντα δεν είχαν ακουστεί για πολλές δεκαετίες.

Γ. Παρουσίαση χορών στην πλατεία της Νάουσας το Πάσχα

Ανήμερα Πάσχα, τηρώντας τη συνήθεια των τελευταίων χρόνων, οι χορευτές του ΧΟΝ θα ψυχαγωγήσουν ντόπιους και επισκέπτες του νησιού μας με παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία της Νάουσας (μετά τις 21.00).

Για το ΧΟΝ

Μιχάλης Θεοδωράκος - υπεύθυνος επικοινωνίας

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos