Η μοναδικότητα των αρχαιολογικών χώρων της Πάρου: η προστασία και προβολή τους

12 Απριλίου 2012 19:54

Οι Φίλοι της Πάρου, το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας Πάρου και Κυκλάδων και η ΚΔΕΠΑΠ οργανώνουν την Πέμπτη 19 Απριλίου 2012 στις 8.00 μμ εκδήλωση στην Αίθουσα του Αρχιλόχου με ομιλήτρια την διακεκριμένη αρχαιολόγο Φωτεινή Ζαφειροπούλου και θέμα:

"Η μοναδικότητα των αρχαιολογικών χώρων της Πάρου: η προστασία και προβολή τους"

H Δρ Ζαφειροπούλου, Επίτιμος Εφορος Αρχαιοτήτων, είναι πασίγνωστη στην Πάρο έχοντας εργαστεί γιά πολλές δεκαετίες στο νησί και έχοντας προσφέρει ανεκτίμητη και μοναδική συμβολή στην ανάδειξη των μνημείων του.

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση «Φίλοι της Πάρου» συμπληρώνει 10 χρόνια δουλειάς με στόχο τη διατήρηση της κυκλαδικής φυσιογνωμίας του νησιού και την ισόρροπη και αειφόρο ανάπτυξή του. Η εκδήλωση της 19/4/12 είναι ένα σημαντικό γεγονός στο φετεινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων των ΦτΠ και σκοπεύει να συμβάλει στην προβολή των πολιτιστικών θησαυρών της Πάρου και στον ποιοτικό τουρισμό.

Το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας Πάρου και Κυκλάδων έχει οργανώσει σημαντικά διεθνή συνέδρια στην Πάρο από το 1997 αφιερωμένα στην Παρία Λίθο, στον Πάριο ποιητή Αρχίλοχο και στον Παριανό γλύπτη Σκόπα. Το Ινστιτούτο έχει ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσης πάνω στις Τέχνες και τον Πολιτισμό της Πάρου και σύντομα εγκαινιάζει τη λειτουργία του στο νέο γραφείο του στην Παροικία.

Και οι δύο σύλλογοι συνεργάζονται στενά με την ΚΔΕΠΑΠ γιά την πολιτιστική ανάπτυξη και προβολή της Πάρου.

Ολοι είναι ευπρόσδεκτοι. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν και οι οργανωτές θα προσφέρουν αναψυκτικά από τις 7.30 μμ.

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos