Ομοσπονδία Παριανών Συλλόγων Αθήνας

18 Απριλίου 2012 19:23

H Oμοσπονδία Παριανών Συλλόγων (ΟΠΑΣ) στο πλαίσιο των προγραμματισμένων πολιτιστικών εκδηλώσεων

της φετινής περιόδου, παρουσιάζει σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (Ν.Ο.Ε ), στις 22 Απριλίου και ώρα 19.00 το ντοκιμαντέρ ΠΑΤΡΙΣ στην αίθουσα του Ναυτικού Ομίλου ( Καραγεώργη Σερβίας 18 Πειραιάς ).

Το ντοκιμαντέρ αφορά στο ιστορικό τροχοκίνητο ατμόπλοιο «Πατρίς», που βυθίστηκε το 1868. Ένα μοναδικό του είδους του ναυάγιο ίσως σε όλη την Μεσόγειο και πιθανότατα στην Ευρώπη, που εντοπίστηκε σε μέγιστο βάθος -55 μέτρων. Ο λόγος που το καθιστά μοναδικό έγκειται στην ιδιαιτερότητα αυτού του τύπου πλοίων, που για την κίνησή τους χρησιμοποιούσαν τροχούς. Κατασκευασμένο σε μια εποχή πριν την ανακάλυψη της προπέλας, με τα περισσότερα σκάφη να είναι φτιαγμένα από ξύλο.

Το συγκεκριμένο πλοίο ήταν ένα από τα ελάχιστα μεταλλικής κατασκευής και για αυτόν τον λόγο σώζεται έως σήμερα. Ένα πολυτελές πλοίο, που διέθετε τροχοκίνητη ατμομηχανή αλλά και ιστιοφορία, ιδιοκτησία της «Ελληνικής Ατμοπλοΐας», της πρώτης ακτοπλοϊκής εταιρίας

που ιδρύθηκε ποτέ στην Ελλάδα.

Το ντοκιμαντέρ είχε ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2006 , ενώ οι προετοιμασίες για την υλοποίησή του χρειάστηκαν τουλάχιστον δύο χρόνια. Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη ενέργεια στον Ελλαδικό χώρο, που συμπεριλαμβάνει ιστορική έρευνα, ανελκύσεις αλλά και ταυτόχρονα γυρίζει ντοκιμαντέρ βάσει δραματοποιημένου σεναρίου. Στόχος της ταινίας είναι να κάνει γνωστό το θέμα σε διεθνές επίπεδο.

Η Πρόεδρος της ΟΠΑΣ

Αννα Πρωτολάτη

Και τα μέλη του ΔΣ

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos