Εορτασμός Αγ. Γεωργίου στην Αγκαιριά

29 Απριλίου 2012 21:21

Με επιτυχία έγιναν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγ. Γεωργίου, Πολιούχου της Αγκαιριάς . Tην παραμονή της γιορτής, Κυριακή 22 Απριλίου, μετά τον Εσπερινό ακολούθησε

παράσταση από το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγκαιριάς με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια διαφόρων περιοχών της Ελλάδας.

Παραδοσιακά κεράσματα, ψητό κατσικάκι κ.α. ,όλα προσφορές των κατοίκων του χωριού, μοιράστηκαν στον κόσμο που και αυτή τη φορά γέμισε το προαύλιο του Ιερού Ναού.

Στη συνέχεια ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική και τσαμπούνες. Ανήμερα της εορτής του Αγ. Γεωργίου, Δευτέρα 23 Απριλίου, μετά την Πανηγυρική Θ. Λειτουργία όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παροναξίας κος Καλλίνικος, ακολούθησε περιφορά της εικόνας του Αγ. Γεωργίου με την συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου αλλά και μελών του χορευτικού συγκροτήματος με παραδοσιακές φορεσιές. Παραδοσιακά κεράσματα προσφέρθηκαν από τα μέλη του Συλλόγου και την επιτροπή του Ι.Ν. σε όλο τον κόσμο.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν αρκετοί εκπρόσωποι του κλήρου, ο Δήμαρχος Πάρου κος Χ. Βλαχογιάννης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κκ Τζανακόπουλος και Μπιζάς, οι Αντιδήμαρχοι κκ Κωβαίος και Κουτσουράκης, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κος Κοντός, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του νησιού.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας και το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου επιθυμούν να ευχαριστήσουν θερμά όλους αυτούς που βοήθησαν εθελοντικά για την υλοποίηση των εκδηλώσεων καθώς και όσους πρόσφεραν τα κεράσματα .

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos