Πολιτιστικός Σύλλογος Αγκαιριάς

11 Ιουνίου 2012 01:38

Κυρίες και κύριοι, με αφορμή την συμμετοχή της παιδικής ομάδας της Αλυκής στο Τουρνουά Ποδοσφαίρου, που οργάνωσε ΚΔΕΠΑΠ, δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγκαιριάς.

« Συμπληρώθηκαν 28 μήνες λειτουργίας της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Αλυκής. Ξεκινήσαμε στο ξερό γήπεδο του Αγίου Νικολάου πριν τρία χρόνια και συνεχίζουμε στο 6x6 τερέν με πλαστικό χόρτο, που παραδόθηκε τέλος του 2010 και το οποίο όλοι και πρωτίστως οι αθλητές μας, πρέπει να

σέβονται, να κρατούν καθαρό και να προστατεύουν από ζημιές.

Όμως επειδή το βασικό ποδόσφαιρο, παίζεται σε τερέν 11x11, ζητάμε από τους υπευθύνους ένα τέτοιο χώρο, με αποδυτήρια και φωτισμό. Βεβαίως και μπορούν να χτιστούν και άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις. Δεν συμφωνούμε με την λογική, υπάρχει γήπεδο, έστω μικρό, αποκλείεται άλλο . Η κάθε

επένδυση στον αθλητισμό θα φέρει πολλαπλά κέρδη στο χωριό, αρκεί να το οραματιστούμε.

Η Ακαδημία βρίσκεται στην προστασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγκαιριάς και λειτουργεί τμήματα, μπαμπίνι, προτζούνιορ, τζούνιορ και προπαιδικό. Με αυτές τις ομάδες παίζει σε κάθε διοργάνωση που υπάρχει στο νησί. Στο μέλλον, ανάλογα τις οικονομικές δυνατότητες,

θα ταξιδεύει και εκτός του νησιού για φιλικά παιχνίδια και τουρνουά. Σε κάθε περίπτωση, υπόσχεται να εισάγει τα μικρά παιδιά στα μυστικά του ποδοσφαίρου με παιδαγωγική προπονητική και να τα οδηγεί στα ασφαλή μονοπάτια του αθλητισμού.

Το 1ο πρωτάθλημα Παριανών ακαδημιών, που οργάνωσε η ΚΔΕΠΑΠ, μαζί με τις Ακαδημίες του ΑΟΠ, του Νηρέα, του Πάνθεον, της Μάρπησσας και της Αλυκής, τελείωσε το Σάββατο 2 Ιουνίου με τις απονομές κυπέλλων και μεταλλίων, στο γήπεδο της Παροικιάς.

Ήταν ένα τεστ για να δοκιμάσουμε τις οργανωτικές δυνατότητες και για να τσεκάρουμε παραλείψεις και λάθη, ώστε να τα διορθώσουμε.

Στην Αλυκή πιστεύουμε ότι η προσπάθεια όλων ήταν επιτυχημένη και χρίζει σεβασμού και συγχαρητηρίων. Κόντρα στους χαλεπούς καιρούς της φτώχειας αξιών, τα παιδιά, οι γονείς τους και οι υπεύθυνοι των ομάδων έκαναν ότι μπορούσαν. Σίγουρα μπορούσε να οργανωθεί καλύτερα και πιο

ολοκληρωμένα, αλλά σε πρώτη φάση αρκεί που συνέβη.

Έγινε η αρχή και δόθηκε η αφορμή, τώρα καλούμε να έρθουν φορείς και άτομα να βοηθήσουν, ώστε να καθιερωθεί το πρωτάθλημα και να γίνει ομορφότερο, τόσο σε σχεδιασμό όσο και αγωνιστικά.

Όμως ας τα αφήσουμε αυτά, θα βρούμε εξάλλου την άκρη, και ας σταθούμε στους πραγματικούς πρωταγωνιστές. 197 παιδιά, 28 αγόρια και 5 κορίτσια, ( τα μοναδικά στο πρωτάθλημα), από το χωριό μας, έδωσαν σώμα και ψυχή στο πλαστικό χορτάρι.

Το παιχνίδι είχε τρομερή επίδραση πάνω τους. Τους πρόσφερε μια ποικιλία αντίθετων συναισθημάτων όπως, χαρά και λύπη, ενθουσιασμό και απογοήτευση, γέλιο και κλάμα. Η εναλλαγή συναισθηματικής κατάστασης και ο συνδυασμός με το πάθος, την αγωνιστικότητα, τη κούραση και την υπερπροσπάθεια, ήταν μάθημα ζωής για τα πιτσιρίκια. Το ποδόσφαιρο δεν είναι, βιτρίνα, σταριλίκι, χρήμα, δόξα, βία και λαμογιά.

Είναι η μαγεία, ο βασιλιάς των σπορ , το άθλημα που προσφέρει, χωρίς διακρίσεις σε όλους, την ευκαιρία να νιώσουν τη προσωπική βαθύτερη επιτυχία.

Ο αθλητισμός είναι το όχημα με το οποίο χτίζεις, χαλυβδώνεις και ανυψώνεις το χαραχτήρα ενός παιδιού. Αν στα συναισθήματα βάλουμε ποσότητες ομαδικού πνεύματος, αλληλοβοήθειας και άμιλλας, αν προσθέσουμε κομμάτια σεβασμού, ήθους, αποδοχής του λάθους και παραδοχής του

καλύτερου, τι άραγε έχουμε φτιάξει? Το αύριο του τόπου, δημιουργημένου από παιδιά γαλουχημένα με αξίες και αρχές.

Ο αθλητισμός αποτελεί μαζί με το σχολείο και τον πολιτισμό τους πυλώνες που πρέπει να στηριχθούμε. Είναι τα χωράφια που αν καλλιεργήσουμε, θα μαζέψουμε πολύτιμους καρπούς. Είναι οι βατήρες από τους οποίους τα παιδιά θα βουτήξουν στα βαθιά νερά της ζωής και θα

κολυμπήσουν μέχρι το τερματισμό, που θα είναι το όνειρό τους.

Η Ακαδημία Αλυκής αποκόμισε μόνο θετικά από το τουρνουά και θα κάνει ότι μπορεί για να πραγματοποιηθεί του χρόνου, του παραχρόνου και συνέχεια. Μάλιστα με συμμετοχές από κάθε περιοχή της Πάρου-Αντιπάρου. Ευχαριστούμε τους μικρούς ποδοσφαιριστές, τους προπονητές και τους

υπευθύνους των υπόλοιπων ακαδημιών του νησιού, για τις αγωνιστικές εμπειρίες που μας προσέφεραν και μας έδωσαν το κίνητρο να γίνουμε καλύτεροι.

Η Ακαδημία Αλυκής ευχαριστεί τους δικούς της παίχτες, για την προσπάθεια στις προπονήσεις και στους αγώνες και τους γονείς τους, που βοηθούν στις μεταφορές και στηρίζουν οικονομικά την προσπάθεια.

Ευχαριστεί τους χωριανούς μας, χορηγούς αθλητικού υλικού, Γιάννη Σκανδάλη, Άκη Σκανδάλη, Σάμιο Κώστα , Κουταλίδη Ανδρέα, Κώστα Σκανδάλη Νίκα Χρήστο, Παρούση Γιώργο και Μανώλη Σκανδάλη.

Ευχαριστεί τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγκαιριάς για την στέγη και την επισημότητα που μας προσφέρει και τον πρόεδρο του τοπικού, κ. Ανδρέα Κουταλίδη, γιατί φτιάχνει ότι του ζητάμε στο γήπεδο. Κάδους απορριμμάτων, αντιανεμικό δίχτυ, επιδιόρθωση ζημιών, παροχή νερού , γύρισμα προβολέων αριστερά και νέοι προβολείς δεξιά, με χορηγία του γιατρού, κ. Καλακώνα Σπύρου.

Ο φωτισμός είναι απαραίτητος, το χειμώνα λόγω ώρας και το καλοκαίρι λόγω ζέστης. Πάνω από όλα όμως, η ακαδημία ευχαριστεί και ευχαριστιέται το ποδόσφαιρο, που για μας είναι ο προορισμός, με σεβασμό στη διαφορετικότητα του κάθε παιδιού και στο ίδιο το άθλημα.»

Με εκτίμηση για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος                   Η Γραμματέας
Τσαντουλή Μαρία          Σκιαδά Ευαγγελία

{plusone lang=el}

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos