Μια βραδιά που η Πάρος συνάντησε τη Θράκη

24 Ιουλίου 2012 02:09

Πολύς ήταν ο κόσμος που ήθελε να δει από κοντά την καινούρια λαογραφική προσπάθεια του Μουσικοχορευτικού Συγκροτήματος «Νάουσα Πάρου», την Κυριακή 22 Ιουλίου, στη Νάουσα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε «δυνατά» με τους έντονους χορούς και τα τραγούδια της Λήμνου ενώ ακολούθησαν οι εντυπωσιακές φορεσιές, τα έθιμα και οι χοροί από τα Μέγαρα.

Στη συνέχεια, αυτό που όλοι περίμεναν: η μεγάλη Ομάδα χορευτών μετά από πολύμηνη λαογραφική δουλειά και την πολύτιμη συμβολή του κ. Θ. Σπανόπουλου, ναουσαίου χορευτή, παρουσίασε τις εξαιρετικές φορεσιές και τους χορούς από διάφορες περιοχές της Θράκης. Την παρουσίαση των φορεσιών που ανήκουν στον Σύλλογο και είναι αυθεντικές έκανε η ιστορικός κα Μαργαρίτα Μαλαματένιου. Οι χοροί που ακολούθησαν σκόρπισαν ενθουσιασμό στους θεατές.

Οι μουσικοί του Συλλόγου έπαιξαν με πολύ κέφι και έδειξαν ότι οι νέοι μουσικοί της Πάρου έχουν μέλλον. Έπαιξαν βιολί οι Μανώλης Δελέντας, Γιάννης Κονταράτος και Μαρουσώ Μενέγου, λαούτο οι Παναγιώτης Πετρόπουλος και Παναγιώτης Μενέγος, ενώ τραγούδησαν οι Άννα Ρούσσου και Αντωνία Δευτερίγου. Στην επιμέλεια ήχου ήταν ο Βαγγέλης Περσόπουλος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χορούς της Πάρου και όλους, θεατές και χορευτές και γλεντούν όλοι μαζί για πολλή ώρα στο προαύλιο της Παναγίας, στη Νάουσα.

{vsig}mousikoxoreutiko_24-07-12{/vsig}

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos