Πάρος: Κουρσάρικη Βραδιά με πρωταγωνιστές τη νεολαία!

25 Αυγούστου 2012 15:14

Οι τριήμερες γιορταστικές εκδηλώσεις για τα Εννιάμερα της Παναγίας στη Νάουσα κορυφώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 23 Αυγούστου με την καθεριωμένη πλέον χορευτική συμβολική αναπαράσταση στιγμών

από την κουρσάρικη ιστορία του τόπου.

Η Κουρσάρικη Βραδιά ξεκίνησε από νωρίς το απόγευμα όταν οι νεαροί πρωταγωνιστές του ναουσαίικου δρώμενου ενδεδυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές ξεχύθηκαν στα σοκάκια και στην πλατεία ξεσηκώνοντας με το κέφι, τη νεανική ζωντάνια και την ευθυμία τους τον κόσμο που άρχιζε να κατακλύζει τη Νάουσα για την παρακολούθηση της χορευτικής κουρσάρικης αναπαράστασης.

Υπό τους ήχους της παραδοσιακής νησιώτικης μουσικής σε μια όμορφη εύθυμη ατμόσφαιρα παρουσιάστηκε το βράδυ το κουρσάρικο δρώμενο σε εξέδρα που είχε στηθεί στο λιμάνι.
Με την αθρόα συμμετοχή του κόσμου παριανών αλλά και επισκεπτών, το αυθόρμητο γλέντι και οι χοροί που στήθηκαν έδωσαν τον γιορταστικό τόνο της βραδιάς.

Μιας βραδιάς στην οποία ο σύγχρονος παριανός μουσικός και χορευτικός πολιτισμός συνάντησε τις καταβολές της νεότερης ιστορικής παράδοσής του τροφοδοτώντας κατ΄ αυτό τον τρόπο τη συνέχεια της ιστορικής του μνήμης.

Το parianostypos. gr, σας μεταφέρει εικόνες και στιγμές από τη Κουρσάρικη Βραδιά μέσα από δυο βίντεο, το πρώτο από την προετοιμασία νωρίτερα το απόγευμα και το δεύτερο από την αναπαράσταση στην εξέδρα.

Πατήστε εδώ για τα βίντεο

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos