Πάρος, Μάρπησσα: Mπούνα μπούνα να σπάσει η τσαμπούνα...

28 Αυγούστου 2012 11:30

....μπάκι μπάκι να σπάσει το τουμπάκι. Το τριήμερο πολιτιστικό Φεστιβάλ "Διαδρομές στη Μάρπησσα" το οποίο διοργανώθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου υπό την αιγίδα του Δήμου Πάρου και αποτελεί μια πρωτότυπη βιωματική

εμπειρία λαογραφικής, μουσικής και εικαστικής συμμετοχικότητας στις λαϊκές παραδόσεις του τόπου ολοκληρώθηκε την Κυριακή 26/8 με την παρουσίαση της τσαμπουνοπατινάδας.

Συγκεκριμένα ολόκληρος ο πανέμορφος παραδοσιακός οικισμός της Μάρπησσας με τα γραφικά σοκάκια και τις πολλές πλατείες ζωντάνεψε από την αθρόα παρουσία πλήθους επισκεπτών αλλά και κατοίκων οι οποίοι ακολούθησαν τις διαδρομές της τσαμπουνοπατινάδας όταν τρία μουσικά σχήματα από τσαμπούνα και τουμπάκι ξεκινώντας από διαφορετικά σημεία του χωριού συναντήθηκαν τελικά στην εξέδρα της κεντρικής πλατείας ξεσηκώνοντας στο πέρασμά τους κάθε γωνιά του χωριού.

Το αυθόρμητο υπαίθριο γλέντι και οι χοροί που στήθηκαν μετέτρεψαν το όμορφο χωριό σε μια παρέα που γλεντούσε και τραγουδούσε υπό τους ήχους της μουσικής παράδοσής του αναβιώνοντας έτσι τις μνήμες του λαϊκού μουσικού του πολιτισμού.

Το παραδοσιακό γλέντι της τσαμπουνοπατινάδας έκλεισε όμορφα η συναυλία νησιώτικης μουσικής που ακολούθησε με τον Νίκο Οικονομίδη και την Κυριακή Σπανού.

Το parianostypos. gr, ακολούθησε τη διαδρομή της τσαμπουνοπατινάδας στην Μάρπησσα και σας μεταφέρει το κλίμα της ωραίας αυτής μουσικής παραδοσιακής γιορτής.

Πατήστε εδώ για το βίντεο.

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos