Πάρος: «Ιφιγένεια εν Αυλίδι»

01 Σεπτεμβρίου 2012 14:28

Μια εξαιρετική θεατρική παράσταση που διοργάνωσε η ΚΔΕΠΑΠ παρουσιάστηκε στο ασφυκτικά κατάμεστο θέατρο «Αρχίλοχος» του Πάρκου Πάρου το βράδυ της Πέμπτης 30/08.

Πρόκειται για την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη από την Πέμπτη Εποχή Τέχνης και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας.

Η Πάρος αποτέλεσε έναν από τους σταθμούς της επιτυχημένης θερινής περιοδείας της συγκεκριμένης παράστασης αρχαίου δράματος η οποία αν και βασίστηκε ως προς την υπόθεσή της στο κείμενο του αρχαίου τραγικού προσεγγίστηκε υπό νέα σκηνοθετική ματιά, με συμβολικές εικαστικές αναφορές και πρωτότυπες δραματουργικές παρεμβάσεις.

Η «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» αποτελεί την προτελευταία τραγωδία που συνέγραψε ο Ευριπίδης αλλά από τις πλέον σημαντικές του μεγάλου αυτού τραγικού.

Πρόκειται για έργο βαθιά πολιτικό, αντιπολεμικό αλλά ωστόσο τραγικό και βαθιά ανθρώπινο που δραματοποιεί ολόκληρη την γκάμα των ανθρώπινων συναισθημάτων μπροστά στον παραλογισμό της επιβεβλημένης βίας των ισχυρών κάθε εποχής.

Η Ιφιγένεια, σύμβολο της αθωότητας και της θυσίας των θυμάτων της πολιτικής επιβολής και κατίσχυσης αποτελεί την τραγικότερη ίσως διαχρονικά οντότητα – σύμβολο της ανθρώπινης θυματοποίησης στο βωμό των σκοτεινών επιδιώξεων της γεωπολιτικής σκακιέρας.

Το κοινό της Πάρου, καταχειροκρότησε με ενθουσιασμό την εξαιρετική αυτή παράσταση στην οποία πρωταγωνίστησαν καταξιωμένοι ηθοποιοί, όπως ο Στέλιος Μάινας, Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Μηνάς Χατζησάββας, Ιωάννα Παππά, Γιάννης Στάνκογλου.

Το parianostypos.gr σας μεταφέρει εικόνες και αποσπάσματα της «Ιφιγένειας εν Αυλίδι» στην Πάρο.

Πατήστε εδώ για το βίντεο 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos