Πάρος - Αλυκή: Εκδηλώσεις Υψώσεως Τιμίου Σταυρού

18 Σεπτεμβρίου 2012 20:15

Την παραμονή του Σταυρού πλήθος κόσμου προσκύνησε το σύμβολο της Χριστιανικής πίστης που υψώθηκε από τους ιερείς κατά την διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού.

Ανήμερα το πρωί μετά την Θεία Λειτουργία, ο καθιερωμένος βασιλικός μοιράστηκε από τον ιερέα και οι κριθαροκουλούρες με τα σταφύλια από τη εκκλησιαστική επιτροπή σε όλους του παρευρισκομένους.

Όπως κάθε χρόνο τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου μοίρασαν την παραδοσιακή ρεβιθάδα με άφθονο κρασάκι, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας.

Το ίδιο βράδυ, στον λιμανάκι της Αλυκής, παρουσιάστηκε μια εντυπωσιακή εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς από την Κρήτη από το μουσικοχορευτικό όμιλο Χανίων «Ο Ψηλορείτης», χορούς από την Πάρο από τον σύλλογο γυναικών Μάρπησσας χορούς από Μακεδονία, Σάμο και Θράκη από το χορευτικό συγκρότημα του πολιτιστικού συλλόγου Αγκαιριάς με τρία τμήματα παιδικό, εφηβικό και ενηλίκων.

Τις παραπάνω εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Χρήστος Βλαχογιάννης, οι αντιδήμαρχοι κ. Μάρκος Κωβαίος και κ. Παναγιώτης Κουτσουράκης, ο πρόεδρος το δημοτικού συμβουλίου κ. Κοντός, η πρόεδρος της ΚΔΕΠΑΠ κ. Κάγκανη, η πρόεδρος της Τουριστικής επιτροπής κ. Χανιώτη, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Τζανακόπουλος, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι , πρόεδροι Τοπικών κοινοτήτων και Πολιτιστικών φορέων του νησιού.

Για την διοργάνωση της χορευτικής εκδήλωσης ευχαριστούμε τον Δήμο Πάρου και την ΚΔΕΠΑΠ καθώς τους χορηγούς μας.

Επίσης θερμές ευχαριστίες στους: Ελένη Παντελαίου, Άννα Σπύρου, Μεταφορική Ανάργυρος, Σπανοπούλου Γεωργία, Σπανό Δημήτρη (μάρμαρα), Απόστολο Βασιλάκη, Εμμανουήλ Σκανδάλη, Γιώργο Παρούση, Γιάννη Σκανδάλη, Αλιπράντη Δημήτριο, Λάζο Θεοχάρη, Φρατζεσκάκη Γιάννη, Άννα Κούδα, Γιώργο Χανιώτη, Παντελαίο Μάκη, Άκη Σκανδάλη, Μαρίνο Σκιαδά, Δημήτρη Καλογήρου, Κουταλίδη Παναγιώτη, Πέτρο Παντελαίο για την οικονομική βοήθειά τους και την σίτιση των χορευτικών και τον Εμμανουήλ Κουταλίδη για την επιμέλεια του ήχου.

Τέλος εκφράζονται θερμές ευχαριστίες στον Πρόεδρο και τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας Αγκαιριάς καθώς στην Πρόεδρο και τα μέλη του Πολιτιστικού συλλόγου Αγκαιριάς για την άψογη οργάνωση και συνεργασία σε όλες τις εκδηλώσεις.

Παρακολουθήστε βίντεο πατώντας εδώ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos