Παριανή Αποκριά: μια τετράωρη πολιτιστική δράση επί σκηνής στη Νάουσα

02 Μαρτίου 2013 19:20

Μια πραγματική πανδαισία απήλαυσαν οι πολλοί φίλοι και μέλη του Μουσικοχορευτικού Συγκροτήματος «Νάουσα Πάρου» που βρέθηκαν το μεσημέρι της πρώτης Κυριακής της Αποκριάς, στις 24 Φεβρουαρίου, στη Νάουσα.

Η εκδήλωση τα είχε όλα: ζωντανή μουσική, μοντέρνο και παραδοσιακό χορό, σατιρικά στιγμιότυπα, θεατρικά δρώμενα, αποκριάτικα παραδοσιακά παιχνίδια, χορωδιακό τραγούδι και άλλα.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε 19 θέματα, που επί τέσσερις ώρες κράτησαν ψηλά το ενδιαφέρον των θεατών που ήλθαν από όλο το νησί. Συμμετείχαν χορευτικά τμήματα από την Νάουσα, τον Κώστο και το Άσπρο Χωριό, η Θεατρική ομάδα, η Χορωδία Νάουσας υπό την Διεύθυνση της κας Φ. Θεοφίλου.

Αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο και τον Αλέκο Σακελλάριο: Ήταν μια ξεχωριστή παραγωγή της θεατρικής Ομάδας και της Χορωδίας και περιλάμβανε θεατρικά στιγμιότυπα και αξέχαστα τραγούδια από τις παλιές ελληνικές ταινίες «Λατέρνα φτώχεια και γαρύφαλλο» «Χτυποκάρδια στο θρανίο», «Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο» και « η Κόμισσα της Κέρκυρας».

Λιλιπούπολη και Σατιρικά στιγμιότυπα: O «γκάνγκαμσταϊλ», το «πουλάκι τσίου», αλλά και οι παλιοί χοροί, «χάλι γκάλι», « τουσϊστ» και «γιάνγκα» ενθουσίασαν το κοινό. Εξαιρετικές χορογραφίες, ωραία κοστούμια και νιάτα της Πάρου γέμισαν τη σκηνή.

Παραδοσιακά αποκριάτικα παριανά παιχνίδια, αγέρανοι και καλαματιανοί θύμισαν τις παλιότερες απόκριες της Πάρου και τα νέα παιδιά διασκέδασαν πολύ ενώ παράλληλα γνώρισαν μέρος της τοπικής παράδοσης.

Πολύχρωμες φορεσιές και ωραίοι χοροί από την Χίο, Ίμβρο, Δωδεκάνησα, Λήμνο, Σάμο, Θάσο, Μικρά Ασία, Κέρκυρα, Κύπρο και Πάρο έδωσαν χαρά και αισιοδοξία σε μικρούς και μεγάλους.

Μουσική έπαιξαν: οι Μανώλης Δελέντας, Μαρουσώ Μενέγου. Μιχάλης Κυδωνιεύς και Σωτήρης Τσουνάκης βιολί, Δημήτρης Μπακοθανάσης, Φένια Θεοφίλου, Ηλίας Ζουμής κιθάρα, Παναγιώτης Μενέγος, Γιάννης Ρούσσος, λαούτο, Κοσμάς Μαρινάτος, μπουζούκι, Εμμανουέλα Γαβαλά, τουμπελέκι ενώ τραγούδησαν οι Άννα Ρούσσου και Πέγκυ Ρούσσου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos