Η κινηματογραφική Λέσχη του "Αρχιλόχου" κάνει φινάλε την Παρασκευή 5/4/13

03 Απριλίου 2013 00:43

Η κινηματογραφική Λέσχη του "Αρχιλόχου" κάνει φινάλε την Παρασκευή 5/4/13 20:45 με το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ ΑΓΕΛΑΣΤΟΣ ΠΕΤΡΑ παρουσία του σκηνοθέτη. Μετά το τέλος της ταινίας θα ακολουθήσει κουβέντα.

ΑΓΕΛΑΣΤΟΣ ΠΕΤΡΑ

Σκηνοθεσία, Κείμενα, Φωτογραφία Φ.Κουτσαυτής.

Μουσική Κ.Βήτα

"Δες τι προιστορία κατατρόπωσε μια σταλιά παρόν".

"Κατωτέρα τάξις" από την εφηβεία της λήθης της Κικής Δημουλά.

Στην Ελευσίνα που μας αφηγείται η αγέλαστος πέτρα διατρανώνεται ένας ιερός τόπος. Φωτίζονται θεμελιώδεις αξίες που τις έχει συνθλίψει η παράλογη και καταστροφική καθημερινότητα και ότι διασώζεται από το ανθρώπινο μέτρο, την αρμονία της φύσης, το μεγαλείο της ζωής, το προσλαμβάνουμε σχεδόν ως επαιτεία.

Βαρύ σύμπτωμα αυτής της καθημερινότητας στην Ελευσίνα και η βιομηχανία. Αλλά δεν είναι πάντα στη φύση της βιομηχανίας η καταστροφή τοπων και μάλιστα ευλογημένων και εύθραυστων σαν την Ελευσίνα. Εδώ που σύμφωνα με τον μύθο πρωτοκαλλιεργήθηκαν τα δώρα της θεάς τα δημητριακά εδώ αναπτύχθηκαν οι μεγαλύτερες βιομηχανίες της Ελλάδας με καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή και το ιερό.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos