×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Έτοιμο το πρώτο ιστορικό ψηφιακό αρχείο της Πάρου

27 Μαϊος 2013 14:47

Μετά από πρωτοβουλία της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. και την λήψη σχετικών αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάρου και του Δ.Σ. της Επιχείρησης πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της καταγραφής και της ψηφιοποίησης του αρχειακού και ανενεργού μέχρι σήμερα ιστορικού υλικού του νησιού μας.

Οι εργασίες έγιναν στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος για την δημιουργία βάσης δεδομένων και επιλεκτικής ψηφιοποίησης των Γενικών Αρχείων του Κράτους, από τις 14 έως τις 27 Απριλίου.

Καταγράφηκε και ταξινομήθηκε πλήθος αρχειακού υλικού, (φάκελοι εγγράφων, κατάστιχα και βιβλία), εξαιρετικής σπουδαιότητας από όλες τις Κοινότητες του νησιού, που εντός των προσεχών ημερών θα είναι προσβάσιμο στο κοινό σε ψηφιακή μορφή.

Επίσης η αναζήτηση παλιού αρχειακού υλικού θα συνεχιστεί και στο άμεσο μέλλον ενώ ταυτόχρονα ο Δήμος Πάρου θα αποφασίσει για το κτίριο στο οποίο θα στεγαστεί το πολύτιμο αυτό αρχείο της τοπικής μας ιστορίας.

Οι επικεφαλείς επιστήμονες και το προσωπικό που συμμετείχαν στην συγκέντρωση και στην καταγραφή των ιστορικών μας αρχείων ευχαριστούν τον Δήμο Πάρου, ιδιαίτερα την Δημοτική Σύμβουλο και Πρόεδρο της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. κα Κάγκανη Άννα, για την πολύτιμη βοήθεια και ολόπλευρη στήριξη που τους παρείχαν.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos