×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Πάρος: Πανηγύρι Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου

03 Ιουλίου 2013 02:23

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε και φέτος το καθιερωμένο πλέον πανηγύρι του Προδρόμου με αφορμή την εορτή του ενοριακού ναού του «Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου» το βράδυ της Κυριακής 23 Ιουνίου.

Στην πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα στον Πρόδρομο η γιορτή του Πολιτιστικού Συλλόγου Προδρόμου «Σκόπας ο Πάριος» σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Πάρου, την Τοπική Κοινότητα Αρχιλόχου, και την ΚΔΕΠΑ Πάρου, ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή με φόντο τη μεγαλύτερη πανσέληνο του έτους .

Συνοδεία μουσικών οργάνων όπως το βιολί, το λαούτο, την τσαμπούνα, κρουστά και λύρα Κρήτης, τα κορίτσια και τα αγόρια του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου, σε μια μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση με τον τίτλο "Στου Αη Γιαννιού τη χάρη" χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από Πάρο, Κύθηρα, Σαμοθράκη, Κρήτη, αναβίωσαν το έθιμο του Κλείδωνα «Ανοίγουμε τον Κλείδωνα στου Αη Γιαννιού τη χάρη κι ότι είναι τυχερό θα βγει το ριζικάρι» και έκαψαν τους Μάηδες «ανάβουν οι φωτιές στις γειτονιές, του Αη Γιάννη αχ πόσα ξέρεις και μου λες»
{vsig}prodromos-agios-ioannis{/vsig}

Ευχαριστούμε πολύ, όλους τους χορηγούς , τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, όλους τους εθελοντές και τα μέλη μας, καθώς και όλους όσους βοήθησαν στη διοργάνωση..

Τέλος ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos