Το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα Νάουσας Πάρου, χορεύει για την εορτή της Παναγίας Εκατονταπυλιανής στην Πάρο

16 Αυγούστου 2013 20:44

Η φετινή μεγάλη γιορτή της Παναγίας Εκατονταπυλιανής στην Πάρο είχε φέτος έντονο χρώμα νεολαίας.

Οι παριανοί νέοι συνέδεσαν την μεγάλη γιορτή του νησιού με τους παραδοσιακούς χορούς και τη μουσική, προσφέροντας ποιοτικό ελληνικό θέαμα στους κατοίκους και επισκέπτες της Πάρου που κατέκλυσαν την παραλία της Παροικιάς το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου.

Η εκδήλωση άρχισε στις 9 το βράδυ με το Χορευτικό του Συλλόγου «Σκόπας, ο Πάριος» να αποδίδει χορούς της Κέρκυρας. Στη συνέχεια οι μουσικοί και οι χορευτές του Μουσικοχορευτικού Νάουσας πέρασαν μέσα από τα γραφικά σοκάκια της Παροικιάς παίζοντας μουσική χορεύοντας και τραγουδώντας και παρέσυραν όλο τον κόσμο στο κέφι και στον χορό. Φτάνοντας στην εξέδρα που είχε τοποθετηθεί δίπλα στην θάλασσα χόρεψαν δίπλα στο κύμα, παριανούς και κυκλαδίτικους χορούς με τις εντυπωσιακές φορεσιές της Πάρου του 16ου αιώνα.

Όλοι χόρεψαν με πολύ κέφι, παρά τα προβλήματα στον ήχο, και ξεσήκωσαν ντόπιους και ξένους στους ρυθμούς του συρτού και του μπάλλου. Η όλη βραδιά ολοκληρώθηκε εν μέσω πυροτεχνημάτων που φώτισαν τον ουρανό της Παροικιάς. Εξ ίσου εντυπωσιακή ήταν και η αποχώρηση του Συγκροτήματος με τον κόσμο στους δρόμους της Παροικιάς να αποθεώνει μουσικούς και χορευτές ευχαριστώντας τους για την όμορφη ελληνική βραδιά στην Πάρο.

Μουσική έπαιξαν οι: Μαρουσώ Μενέγου, βιολί, Άννα Ρούσσου, τραγούδι και Παναγιώτης Μενέγος, λαούτο. Παρουσίαση: Μαργαρίτα Μαλαματένιου.

Ανάμεσα στους παρόντες επισήμους, ο μητροπολίτης Παροναξίας και ένθερμος υποστηρικτής της πολιτιστικής προσπάθειας του Συγκροτήματος κ.κ. Καλλίνικος, ο Δήμαρχος Πάρου κος Βλαχογιάννης, περιφερειακοί, δημοτικοί, και τοπικοί σύμβουλοι.

Το Συγκρότημα ευχαριστεί την Κ.Δ.Ε.Π.Α.Πάρου και την Δημοτική Κοινότητας Παροικιάς για την πρόσκληση και τη διοργάνωση.

Φωτογραφίες: Γιώργος Μπαρμπαρίγος.
{vsig}mousikoxoreutiko-15-08-13{/vsig}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos