Οι αρχαιολογικές ανασκαφές στο νησάκι Δεσποτικό παρουσιάστηκαν στο Μπάρι της Ιταλίας

04 Νοεμβρίου 2013 19:12

Οι αρχαιολογικές ανασκαφές στο νησάκι Δεσποτικό, απέναντι από το μεγαλύτερο νησί της Πάρου, και Αντιπαρου στις Κυκλάδες, παρουσιάστηκαν από τον αρχαιολόγο Γιάννο Κουράγιο σε διάλεξη που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο του Μπάρι.

Η  διάλεξη πραγματοποιήθηκε μετά απο συμφωνία μεταξυ του Επίτιμου Προξενείου της Ιταλίας στην Πάρο με τον επίτιμο πρόξενο αρχιτέκτονα Βαζαίος Πετρόπουλος, την Μεταπτυχιακή Σχολή της Αρχαιολογικής Κληρονομιάς του Πανεπιστημίου του Μπάρι, υπό την προεδρία του καθηγητή. Antonio Enrico Felle, σε συνεργασία με COMITES Ελλάδα (Κοινοτητα των Ιταλών στο εξωτερικό), και την Ελληνική Κοινότητα του Μπάρι.

Μετά από πρόσκληση του Προξένου B.Πετρόπουλου και του Γενικου υπευθυνου του προξενιου. Π.Μηχ. Ιακωβου Σκιαδά στην ένωσή μας, μια αντιπροσωπεία του Ελληνικου Συλλογου του Ταραντου, Dopolavoro Filellenico, παρακολούθησε την εκδήλωση και είχε την ευκαιρία να χαιρετήσει τον Πρόξενο B.Πετρόπουλου, τον Αχαιολογο Γιαννο Κουραηιο και τον Γενικο υπευθυνο του προξενειου Ι.Σκιαδά και να τους προσφερει ενα αναμνηστικο καδρο οπου απεικονιζονται οι δραστηριότητές του συλλογου Dopolavoro Filellenico της πόλης του Τάραντου, έργο του Mario Lazzarini. Το ιδιο αναμνηστικο καδρο στη συνέχεια παραδοθηκε στον Πρόξενο Β.Πετρόπουλο για να δωθει στον συλλογο "ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ" των πολιτών της Πάρου και της Αντιπάρου, ο οποιος τον περασμένο Ιούνιο, επισκεφτηκε τον Ταραντο μετα απο συμφωνια με το Επιτιμο Ιταλικο Προξενιο στην Παρου.

Μετά την διαλεξη, τα μελη του συλλογου Dopolavoro Filellenico προσκλήθηκαν για να γιορτάσουν στην έδρα της Ελληνικής Κοινότητας του Μπάρι υπό την προεδρία του Gianni Grittani και Cosimo De Vietro, με την παρουσια πολλων Ιταλων και Έλληνες φιλων, όπου ο αρχαιολόγος Γιάννος Κουραγιος κλήθηκε να δωσει μια επιπλεον σύντομη διαλεξη παρουσιάζοντας τις φάσεις της αρχαιολογικής έρευνας στο νησί.

Στο τέλος της διάλεξης ο Επίτιμος Ιταλος Πρόξενος Βαζαίος Πετρόπουλος χαιρέτισε τους επισκέπτες της βραδιάς εξ'ονόματος των κατοίκων τω νησιών της Πάρου και Αντιπάρου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos