×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Κινηματογραφική Λέσχη Α.Μ.Ε.Σ. ΝΗΡΕΑΣ - Το απαγορευμένο ποδήλατο

15 Ιανουαρίου 2014 13:08

Σαουδαραβική ταινία, σκηνοθεσία Χαΐφαά Αλ-Μανσούρ με τους: Γουάαντ Μοχάμεντ, Ρεέμ Αμπντουλάχ, Σουλτάν Αλ Ασάφ

Μια ιδιαίτερη ταινία θα προβάλλει την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014, στις 19:30, η Κινηματογραφική Λέσχη του ΝΗΡΕΑ. Πρόκειται για "Το απαγορευμένο ποδήλατο", την πρώτη ταινία γυρισμένη εξ ολοκλήρου στη Σαουδική Αραβία, την οποία μάλιστα σκηνοθέτησε γυναίκα. (Στη χώρα έχει απαγορευθεί η λειτουργία κινηματογράφων εδώ και 30 χρόνια και στις γυναίκες απαγορεύεται  να ψηφίζουν και να οδηγούν ακόμα και ποδήλατο).

Υπόθεση: Η Γουάντζα (Waad Mohammed) είναι ένα δεκάχρονο κορίτσι που μένει σε ένα προάστιο του Ριάντ, της πρωτεύουσας της Σαουδικής Αραβίας. Παρʼ όλο που ζει σε ένα συντηρητικό περιβάλλον, έχει αστείρευτο κέφι, είναι πολυμήχανη και συνεχώς προκαλεί τα όρια του επιτρεπτού. Έχει ερωτευτεί ένα πράσινο ποδήλατο και αποφασίζει να κάνει τα πάντα για να το αποκτήσει. Στο δρόμο της θα βρει πολλά εμπόδια, με μεγαλύτερο το ότι στη χώρα της θεωρείται ανήθικο για ένα κορίτσι να κάνει ποδήλατο!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos