×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Έκθεση Ιταλών και Ελλήνων φωτογράφων στη Μεσσίνα της Ιταλίας

08 Μαϊος 2014 15:32

Η Μεσσίνα είναι ο έκτος σταθμός της περιοδεύουσας έκθεσης Ιταλών και Ελλήνων φωτογράφων με τίτλο «Η Ελλάδα και η Μεγάλη Ελλάδα».

 Η έκθεση εγκαινιάστηκε με μεγάλη επιτυχία Παρασκευή 2 Μαΐου Απριλίου 2014 και ώρα 17:30 στην Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη της Περιφέρειας της Σικελίας "Giacomo Longo", και θα παραμείνει στην πόλη της Μεσσινας μέχρι τις 09 Μαΐου, το κοινό μπορεί να την επισκεφτεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:30 – 13:30. Τέταρτη από 8:30 – 13:30 και 15:00 - 18:00.

Η έκθεση φωτογραφίας στην Μεσσινα στήθηκε από Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη και την Ελληνική κοινότητα της Μεσσινας.

Η περιοδεύουσα αυτή έκθεση έχει ως στόχο την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας ανάμεσα στην παράκτια Ελλάδα του Αιγαίου και την Μεγάλη Ελλάδα της Ιταλίας,  καθώς και την προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου και ανταλλαγών, του τουρισμού, του εμπορίου, καθώς και των επιστημονικών προγραμμάτων εθνικού ενδιαφέροντος, με την ενεργοποίηση φορέων των δύο περιοχών. Την έκθεση επιμελείται ο Πολ.Μηχ. Ιάκωβου Σκιαδά

Συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Σταύρος Νίφλης, Κώστας Γρίσπος, Γιώργος Μέης, Γιάννης Σκουλάς, Σέρτζιο Μαρτούτσι, Φραντσέσκο Λαμάννα, Τζιουλιάνο Μοντερόσσο, Γιάννης Μπόβας, Μάκης Βόβλας, Νάνση Μόττα, Άννα Σβέλτο.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Ιταλίας οργανώνει την παρούσα έκθεση μαζί με το Ιταλικό Ινστιτούτο Πολιτισμού στην Αθήνα, την Ακαδημία Καλών Τεχνών «Pietro Vannucci» στην Περουτζια, τον Ελληνικό Σύλλογο Φιλίας στην Περούτζια «Αλαρίκο Σιλβέστρι», την Ελληνική Κοινότητα Μπάρι, το Πανεπιστήμιο «Άλντο Μόρο» στο Μπάρι, «Κέντρο για τη διάδοση της Ελληνικής γλώσσας και κουλτούρας Δημήτρης Γλάρος» στο Μπρίντιζι, τον Ελληνικό Σύλλογο στον Τάραντο, τον Δήμο της Στρόνγκολης, τον Ελληνικό Σύλλογο του Στενού της Μεσσίνα, την Αρχαιολογική Σχολή Κατάνιας

Η έκθεση ήταν στην Περούτζια από 7 έως 14 Φεβρουαρίου, στον Τάραντο από 7 έως 14 Μαρτίου στο Μπρίντιζι από 21 έως 28 Μαρτίου, στο Μπάρι από 7 έως 11 Απριλίου, στην Στρόνγκολη από 16 έως 25 Απριλίου, στην Μεσσίνα από 2 έως 9 Μαΐου, θα είναι στη Συρακούσα από 16 έως 23 Μαΐου, Αντίπαρο από 4 έως 13 Ιουλίου, Πάρο από 20 έως 30 Αυγούστου και στο Ιταλικό Ινστιτούτο στην Αθήνα από 17 έως 24 Σεπτεμβρίου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos