×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Πάρος - Νάουσα: Εορτασμός της Ανάληψης υπό το φώς των κεριών (Βίντεο + Φωτό)

29 Μαϊος 2014 16:03

Στο πανέμορφο νησάκι της Αγίας Καλής στον κόλπο της Νάουσας, γιορτάστηκε όπως κάθε χρόνο η Ανάληψη της Κυρίου το βράδυ της Τετάρτης 28 Μαΐου.

Αρκετοί προσκυνητές από την Πάρο, έφθασαν στο νησάκι για να προσκυνήσουν και να ζήσουν μια πραγματικά μαγευτική βραδιά σε έναν τόπο απόλυτης ηρεμίας και ατόφιας φυσικής ομορφιάς που συνέβαλε στην κατανυκτική ατμόσφαιρα και την ευλάβεια της γιορτινής βραδιάς.

Γιατί το νησάκι της Αγίας Καλής, ένα διαμάντι φυσικού κάλλους τόσο κοντά στην Νάουσα, κατάφυτο από θάμνους, περιτριγυρισμένο από θάλασσα και με εξαιρετική θέα, προσφέρει ξεχωριστές συγκινήσεις στους επισκέπτες του όταν γιορτάζει μια φορά το χρόνο. Την Τετάρτη στις 28 Μαΐου, μετά τη λειτουργία οι προσκυνητές, σαν μια παρέα, τραγούδησαν υπό το φως των κεριών στον αύλειο χώρο της εκκλησίας και όποιος βρέθηκε εκεί έζησε πράγματι τη μοναδική εμπειρία μιας αυθεντικής παραδοσιακής θρησκευτικής γιορτής.

Η εκκλησία της Αναλήψεως ανακαινίστηκε την περίοδο 1934 – 1935 από το Μανώλη Σαγκριώτη, το νησάκι όμως της Αγίας Καλής ήδη αναφέρεται στις ιστορικές πηγές από το 1500 μ.Χ. Η ιστορικότητα του νησιού αναδεικνύεται και στην περίοδο των Ορλωφικών όταν το 1770 - 1771, λειτούργησε ως ναυαρχείο των Ρώσων. Για το λόγο αυτό υπάρχει πάνω στο νησί μνημείο υπέρ των πεσόντων Ρώσων του ρωσικού στόλου.

Το parianostypos.gr, βρέθηκε στο νησάκι της Αγίας Καλής την παραμονή της Αναλήψεως και σας μεταφέρει σε βίντεο στιγμές από τη γιορτινή αυτή όμορφη βραδιά.

Πατήστε εδώ για το βίντεο...

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos