×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Τα νέα παιδιά της Πάρου ζητούν διεξόδους. Εμείς τι κάνουμε;

18 Ιουνίου 2014 22:22

Σε μια περίοδο κρίσης και αμφισβήτησης οι φετινές καλοκαιρινές εκδηλώσεις ξεκίνησαν στη Νάουσα γεμάτες αισιοδοξία και ελπίδες για το μέλλον.

Μικροί και μεγάλοι από όλες τις γωνιές της Πάρου έστειλαν μέσα από τις γραμμές του Μουσικοχορευτικού Συγκροτήματος Νάουσας το δικό τους «μήνυμα». Ένα μήνυμα αγάπης για την ελληνική και παριανή παράδοση και τέχνη, μια αναζήτηση έκφρασης μέσα από τον πολιτισμό. Παράλληλα ζήτησαν με τον τρόπο τους από όλους τους «μεγάλους», ανθρώπινες συνθήκες υλοποίησης της πολιτιστικής δράσης. Όσοι αγαπούν τη νεολαία της Πάρου που αγωνίζεται μόνη της , τυπικά και ουσιαστικά αβοήθητη, να προβάλλει τον παριανό πολιτισμό σε Έλληνες και ξένους και να αποκαλύψει μια γνήσια παριανή ταυτότητα ήταν το βράδυ της Κυριακής 7 Ιουνίου στο προαύλιο της εκκλησίας της Παναγίας, στη Νάουσα. Και ήταν πράγματι πολλοί και ένθερμοι υποστηρικτές. Είπαν το «μπράβο» στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους που προσφέρουν αφιλοκερδώς τόσα χρόνια εισπράττοντας συχνά την παγερή αδιαφορία όσων αντιλαμβάνονται την Πάρο μόνο ως εμπορικό ή άλλο προϊόν.

Η εκδήλωση της Κυριακής είχε όλα αυτά που συνιστούν αυθεντικά παρουσίαση της σημερινής πολιτιστικής Πάρου: Θεατρικά δρώμενα, Μουσικοθεατρικά στιγμιότυπα, έθιμα, χορούς φορεσιές, τραγούδι και μουσική, βγαλμένα όλα από το κύτταρο της Πάρου, χωρίς να χρειάζεται η «μετάκληση Μεσσιών» από την Αθήνα ή αλλού. Πάνω από διακόσιοι νέοι της Πάρου, χωρίς τοπικισμούς και διακρίσεις έδειξαν με το χαμόγελο της αυτοπεποίθησής τους ότι υπάρχει και αυτή η Πάρος, που όταν βρει δρόμους έκφρασης μέσα από πρότυπα ζωής κάποιων συμπολιτών μας τότε μπορεί κι αυτή να ξεδιπλώσει όλα της τα ταλέντα. Πότε επιτέλους θα στηριχτεί η ντόπια παραγωγή πολιτιστικού αγαθού και πότε θα σταματήσει η θεοποίηση οτιδήποτε προϊόντος, καλού ή κακού , έρχεται «πακέτο» από τας Αθήνας;

Η βραδιά άνοιξε με τους προνηπιακούς «δράστες» να παρουσιάζουν την «Καλοκαιρινή Φρουτοσαλάτα», ένα δρώμενο βασισμένο σε σκηνοθεσία της Υπαπαντής Ρούσσου που μιλούσε για την συμβολή των φρούτων στη υγιεινή διατροφή. Ακολούθησε η «Πορεία της ζωής» με την νηπιακή ομάδα να παρουσιάζει ένα συγκινητική «πέρασμα» της ζωής που ξεκινά από ένα παιδικό πάρτυ και φτάνει μέχρι τα βαθειά γεράματα...

Οι μουσικοί του νησιού έπαιζαν και τραγουδούσαν και τα νιάτα χόρευαν με χαμόγελο αντίστασης στην αλλοτρίωση. Χοροί, τραγούδια και φορεσιές από την Σαλαμίνα, την Θάσο, τα Κύθηρα, την Κεφαλλονιά, την Σάμο και τα Δωδεκάνησα.

Η κορύφωση με τα παριανά τραγούδια και τους χορούς που έκαναν Έλληνες και ξένους να χειροκροτούν ρυθμικά και να αποθεώνουν την όλη προσπάθεια. Έπαιξαν οι μουσικοί του Συγκροτήματος: βιολί ο Μανώλης Δελέντας, λαούτο οι Παναγιώτης Μενέγος και Ηλίας Ζουμής, τουμπελέκι η Φένια Θεοφίλου ενώ τραγούδησε η Άννα Ρούσσου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos