Ενθουσίασε τον κόσμο το μουσικοχορευτικό συγκρότημα Νάουσας

17 Αυγούστου 2014 21:04

Μια βραδιά που τα είχε όλα ήταν αυτή ανήμερα της Παναγίας, στην παραλία της Παροικιάς στην Πάρο: κέφι, χορό, τραγούδι, ποιότητα.

Κάθε χρόνο η ημέρα της εορτής της Παναγίας είναι ιδιαίτερα φορτισμένη για την Πάρο, που έχει την τύχη να διαθέτει ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Χριστιανοσύνης, την Παναγία Εκατονταπυλιανή που την τιμά και την σέβεται.

Η κεντρική εκδήλωση το βράδυ της 15ης Αυγούστου είχε τα στοιχεία που απαιτούσε η ημέρα. Αναφορά στην παριανή και νησιώτικη παράδοση, μέσα από τον χορό και το τραγούδι που παρουσίασε το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα Νάουσας αλλά και την υψηλή ποιότητα της δουλειάς του εξαιρετικού Παντελή Θαλασσινού.

Ο σημαντικός φίλος της Πάρου Παντελής Θαλασσινός με την Νανά Μπινοπούλου και τους συνεργάτες τους μάγεψαν το πλήθος κόσμου που κατέκλυσε την περιοχή κάτω από το Κάστρο Παροικιάς παρουσιάζοντας νέες και παλιές τους επιτυχίες που όλοι τραγουδήσαμε.

Το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα «Νάουσα Πάρου» ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου/Δημ. Κοιν/τα Πάρου-ΚΔΕΠΑΠ και παρουσίασε ένα κεφάτο πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια των Δωδεκανήσων, των Κυκλάδων και της Πάρου. Περνώντας μέσα από τα σοκάκια της Παροικιάς, χορεύοντας και τραγουδώντας κάλεσε όλο τον κόσμο στην παραλία για την εκδήλωση. Στηριγμένο αποκλειστικά στις παριανές του δυνάμεις το συγκρότημα έπαιξε μουσική και χόρεψε με κέφι, συμπαρασύροντας όλο τον κόσμο στο ρυθμό του συρτού και του μπάλλου και δείχνοντας σε ντόπιους και επισκέπτες ότι υπάρχουν ακόμα κομμάτια της παριανής κοινωνίας που παλεύουν για τον πολιτισμό στο νησί παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Οι νέοι μουσικοί και χορευτές του Συγκροτήματος σκόρπισαν χαρά και κέφι σε όλους και απέσπασαν τα συγχαρητήρια του Παντελή Θαλασσινού και των μουσικών του, του Δημάρχου και του προέδρου της Δημ. Κοινότητας κ. Καλακώνα, που ενθουσιάστηκαν με την απόδοσή τους.

Μουσική έπαιξαν οι: Μαρουσώ Μενέγου βιολί, Χάρης Κόχυλας και Παναγιώτης Μενέγος λαούτο,

Φένια Θεοφίλου τουμπελέκι, Μαρκετώ Κρητικού τραγούδι.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στον Δήμο, την Δημ. Κοινότητα Πάρου, την ΚΔΕΠΑΠ και την κα Ειρ. Κυριαζάνου, όπως και στους συνεργάτες του Π. Θαλασσινού για την αμέριστη βοήθεια στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Στην πλατεία Μαντώς Μαρογένους:

Μετά από πρόσκληση του Εμπορικού Συλλόγου Πάρου το παριανό Συγκρότημα συμμετείχε στις εκδηλώσεις «3ο ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ» στηρίζοντας τις προσπάθειες του εμπορικού Συλλόγου του νησιού μας. Η εκδήλωση έγινε στην Πλατεία Μαντώς Μαρογένους μπροστά στα περίπτερα με τα προϊόντα των παριανών καταστημάτων. Ο κόσμος του φεστιβάλ ευχαριστήθηκε ιδιαίτερα με την παρουσία του Συγκροτήματος και χόρεψε μαζί του, επιβραβεύοντας παράλληλα τον Εμπορικό Σύλλογο Πάρου,

Για την επιτροπή
Υπαπαντή Ρούσου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos