Σύλλογος παραδοσιακού οικισμού Παροικίας

22 Νοεμβρίου 2014 17:43

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδρομή που διοργάνωσε ο Σύλλογός μας και γι΄αυτό ευχαριστούμε τους εκλεκτούς συμπολίτες μας, που μας εμπιστεύτηκαν και στήριξαν την προσπάθεια και στους οποίους εν πολλοίς οφείλεται η επιτυχία της εκδρομής.

Η πορεία μας ξεκίνησε επισκεπτόμενοι τους υπέροχους ορθόδοξους ναούς στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας Σόφια.

Συνεχίζοντας με τον παραδοσιακό οικισμό της Φιλιππούπολη, με το έντονο ελληνικό στοιχείο, αφού προσκυνήσαμε στον από το 1832 κτισμένο ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, επισκεφτήκαμε το εντυπωσιακό αρχαίο ρωμαϊκό θέατρο.

Με ενδιάμεσο σταθμό την Αδριανούπολη καταλήξαμε στην πόλη των πόλεων την Κωνσταντινούπολη.

Η Μονή της Χώρας, η Ζωοδόχος Πηγή του Μπαλουκλή, η Παναγία Βλαχερνών, που εψάλαμε «τη Υπερμάχω» μας προετοίμασαν για την επίσκεψή μας στο μνημείο της Χριστιανοσύνης, τον παμμέγιστο ναό της Αγίας Σοφίας.

Η μεγάλη του Γένους Σχολή, ο Βόσπορος, το Πέραν και η Σχολή της Χάλκης ανέσυραν μνήμες.

Η επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι ήταν η κορύφωση των έντονων συναισθημάτων, καθώς ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίο μας έκανε την ιδιαίτερη τιμή να μας δεχθεί στην αίθουσα του θρόνου να μας συγκινήσει με τους λόγους του και να μας ενδυναμώσει με την ευχή του.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos