4/12 19:00 Κίνημα των δασκάλων - Αρχίλοχος

02 Δεκεμβρίου 2014 15:28

Ο «Αρχίλοχος» σας καλεί σε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου και ώρα 7 το βράδυ. Δάσκαλοι, γονείς, φοιτητές, μαθητές, φίλοι, πάντες οι

ενδιαφερόμενοι, καλούνται σε μια ιστορική ανασκόπηση του πολιτιστικού κινήματος της Πάρου που άρχισε το 1975 με τη μεταπολίτευση. Το κίνημα αυτό είχε πρωταγωνιστές τα σχολεία και τους δασκάλους. Ήταν και κίνημα δασκάλων. Σκοπός μας είναι να δούμε τι γίνεται σήμερα και ποιες προοπτικές υπάρχουν για την περαιτέρω πορεία. Σκοπός μας είναι να θεσμοθετήσουμε τέτοιες συναντήσεις μια ή δυο φορές το χρόνο ή να πλαισιώσουμε άλλες που έχουν αρχίσει (λ.χ. Σπίτι του Δασκάλου, Θεατρικά, κ.ά.).

Στη συζήτηση θα επιχειρηθεί ένας προγραμματισμός για μελλοντικές συζητήσεις πάνω σε τρέχοντα θέματα. Λ.χ. πολιτική απέναντι στο φόβο, στο πένθος και στην τηλεόραση. Ετήσια εκδρομή για την γνωριμία με την χλωρίδα. Γνωριμία με την ιστορία του τόπου και τη γενικότερη των Κυκλάδων. Η ιστορία της Πάρου ως «ορμητήριο» για τη γενικότερη ιστορία. Τα καλά και τα ζαβά, τα «συν» και τα «πλην» στη σημερινή εκπαίδευση. Σκέψεις για μια γονιμότερη πορεία. Τα τέσσερα βάθρα του αδιεξόδου (της παπαγαλίας) και πώς μπορεί κανείς να τα υπονομεύσει.

(Στη συνάντηση θα γίνει έκθεση και θα μοιραστούν σχολικά-μαθητικά περιοδικά της περασμένης εικοσαετίας).

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos