Η Νάουσα γλέντησε με πολύ χορό και αφιέρωμα στην ελληνόφωνη…Ταραντέλλα

13 Φεβρουαρίου 2015 21:42

Όλη η Πάρος ήταν εκεί, στη Νάουσα , την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου για δει τη φετινή «παριανή αποκριά» που είχε έντονο χρώμα από τα Ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας.

Χορευτές από όλο το νησί στα Χορευτικά τμήματα Νάουσας, Κώστου-Λευκών και Μαρμάρων μαζί με το Μουσικό τμήμα του Συγκροτήματος έδειξαν και φέτος ότι υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι της Πάρου, νέοι και μεγαλύτεροι, που πιστεύει ότι αξίζει να ασχοληθεί με τον πολιτισμό και την τέχνη μέσα από συλλογικότητα, στηριγμένο σε ντόπιες δυνάμεις που συνεργάζονται με συνέπεια για χρόνια.

Για τρεις ώρες, δεκαέξι θέματα ενθουσίασαν στον κόσμο που γέμισε την μεγάλη αίθουσα της εκδήλωσης και χειροκρότησε μικρούς και μεγάλους. Μοντέρνος χορός, παλιά παριανά αποκριάτικα παιχνίδια, παραδοσιακοί χοροί, μουσικοκινητικά δρώμενα, ζωντανή μουσική και τραγούδι κράτησαν το ενδιαφέρον όλων.

Ιδιαίτερη στιγμή ήταν το αφιέρωμα στην παράδοση των ελληνόφωνων χωριών της Κάτω Ιταλίας. Η αράχνη Ταραντούλα και ο εκστατικός χορός της εντυπωσίασαν στις διάφορες μορφές τους. Οι φορεσιές των χορευτών, οι ανάλαφροι ρυθμοί και τα λόγια των τραγουδιών στην ελληνική διάλεκτο Γκρίκο έφεραν τον ελληνισμό του Σαλέντο και της Καλαβρίας πιο κοντά στην Πάρο και το Αιγαίο.

Οι παραδοσιακοί χοροί της Πάρου, της Θάσου, της Χίου, της Σάμου, των Δωδεκανήσων, της Σαλαμίνας .των Κυθήρων με τις εντυπωσιακές φορεσιές και τα χαμόγελα των χορευτών έκαναν τους φίλους και συγγενείς τους να καμαρώνουν.

Την εκδήλωσε χαιρέτησε ο πρόεδρος της ΚΔΕΠΑΠ κος Θ. Μαρινόπουλος.

Πολλοί συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης τους οποίους ευχαριστούμε και ιδιαίτερα τους επιχειρηματίες του νησιού για την ενίσχυση της λαχειοφόρου αγοράς.

Ευχαριστήριο: Το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα « Νάουσα Πάρου» αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τις οικογένειες Aναστάσιου Σκέρλου , Γεωργίου Σκέρλου, Λουκίας Σκούρα και Γουλιέλμου Καρποδίνη για την ευγενική προσφορά τους αντί στεφάνων στη Μνήμη του Γουλιέλμου Καρποδίνη, συνιδρυτή και συνιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Porto Paros.

Για την επιτροπή
Υπαπαντή Ρούσσου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos