Μια βαθιά ανάσα Ελλάδας στη Νάουσα Πάρου

30 Ιουνίου 2015 11:45

Σε μια ιδιαίτερη για την Ελλάδα περίοδο το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα Νάουσας δίνει στους νέους της Πάρου ελληνική διέξοδο στην καθημερινότητα μέσα από την ενασχόληση με το χορό και τη μουσική.


Την Κυριακή 28 Ιουνίου μπροστά σε πολύ κόσμο η παριανή νεολαία κόντρα στην κρισιμότητα των ημερών πήρε βαθιές ανάσες από τον αέρα της ελληνικής παράδοσης παρουσιάζοντας μια βραδιά γεμάτη φορεσιές, μουσικές και χορούς των Ελλήνων/
Η εκδήλωση άρχισε με αφιέρωμα στην Θράκη, τα έθιμα και τους χορούς της , συνεχίστηκε με χορούς από την Σάμο και τα ηρωικά νησιά Ιμβρος και Τένεδος. Τέλος παρουσιάστηκαν χοροί και δρώμενα των Δωδεκανήσων και της Πάρου.
Οι θεατές, τουρίστες στην πλειοψηφία τους θαύμασαν το κέφι των χορευτών και των μουσικών που απέδειξαν ότι παρά τις δυσκολίες οι Έλληνες ελπίζουν και δημιουργούν.
Μουσική έπαιξαν οι Μανώλης Δελέντας και Μαρουσώ Μενέγου στο βιολί, Παναγιώτης Μενέγος και Ζαχαρούλα Τσαντουλή στο λαούτο, τουμπελέκι Φένια Θεοφίλου και τραγούδι η Ευαγγελία Τριπολιτσιώτου..
Η επόμενη εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 19 Ιουλίου, στις 9μ.μ. στο προαύλιο Παναγίας στη Νάουσα.

Με τιμή για την επιτροπή
Υπαπαντή Ρούσσου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos