Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα: Η Παριανή Αποκριά ξεκίνησε στη Νάουσα

27 Φεβρουαρίου 2016 12:04

Τα νιάτα της Πάρου δημιούργησαν και παρουσίασαν το έργο τους την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στην «Ακτή» Νάουσας.


Το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα «Νάουσα Πάρου» ξεδίπλωσε όλη την πολιτιστική του δράση στο πολυπληθές κοινό που παρακολούθησε με μεγάλη προσοχή την όλη εκδήλωση. Φίλοι και μέλη του ΜΣΝΠ από όλο το νησί ευχαριστήθηκαν την τετράωρη εκδήλωση που παρά τη μεγάλη της διάρκεια κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος αφού είχε συνεχείς εναλλαγές θεμάτων και χρωμάτων.
Συνολικά παρουσιάστηκαν 16 θέματα με μουσική, χορό, θεατρικά και σατιρικά στιγμιότυπα, αποκριάτικα παιχνίδια.

 


Ξεχωριστές στιγμές:
-Η παρουσίαση του θέματος «Οι θαλασσιές οι χάντρες» με παρουσίαση μέρους της αγαπημένης ελληνικής ταινίας από την Θεατρική Ομάδα Νάουσας και την Χορωδία υπό της διεύθυνση της μουσικού κας Φ. Θεοφίλου.
-Τα παλιό παριανό αποκριάτικο παιχνίδι «Χορεύοντας με μια σκούπα» και ο σατιρικός Αγέρανος «Δάφνες-δαφνοπούλες» .
-Οι παρουσιάσεις μουσικοκινητικής αγωγής «Μικροί Καρναβαλιστές ,κύριοι και κυρίες»
-Το μεγάλο αφιέρωμα στην Ήπειρο: Φορεσιές, χοροί, έθιμα που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά μετά από πολύμηνη παρουσία. Η Ηπειρώτικη ενότητα ήταν εντυπωσιακή και άρχισε με το έθιμο του «Βαλμά» ενώ συνεχίστηκε με χορούς των Ελλήνων της Βόρειας και Νότιας Ηπείρου όπως η «Δεροπολίτισσα», το «Μπεράτι» και άλλους. Λαογραφική Μελέτη και Διδασκαλία χορών: από τις καθηγήτριες Μαρκετώ Κρητικού και Ευαγγελία Βελέντζα.
-Η βράβευση της κυρίας Μαρίας Αναγνωστοπούλου για την προσφορά της επί τόσα χρόνια στον τομέα του Ιματισμού του Μουσικοχορευτικού Συγκροτήματος και της Θεατρικής Ομάδας Νάουσας.
-Η περιήγηση τους χορούς και τα τραγούδια από την Θάσο, την Σαμοθράκη, την Λήμνο, την Σάμο, την Σκύρο, την Τήλο, τα Κύθηρα, την Εύβοια, την Ζάκυνθο και την Πάρο.

Το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα «Νάουσα Πάρου» συνεχίζει όλα αυτά τα χρόνια να προσφέρει αφιλοκερδώς στους νέους της Πάρου τη δυνατότητα να ασχολούνται δημιουργικά με διάφορες μορφές τέχνης, το θέατρο, το χορό, την χορωδία κ.α. δίνοντας διέξοδο στα αδιέξοδα της επαρχίας.
Ευχαριστήριο: Το ΜΣΝΠ ευχαριστεί όλους τους επαγγελματίες του νησιού μας που ενίσχυσαν την Λαχειοφόρο αγορά της εκδήλωσης που του έδωσε οικονομική ανάσα για να αντιμετωπίσει τα πάγια, μεγάλα, έξοδά του, όπως και το κέντρο «Ακτή» Νάουσας για την άψογη συνεργασία.
Επόμενη Εκδήλωση: «Θεατρική Άνοιξη στη Νάουσα», με την Θεατρική Ομάδα Νάουσας να αρχίζει τις παραστάσεις του φετινού της έργου, μιας αμερικάνικης κωμωδίας στις 25,26,27 Μαρτίου. Θα ακολουθήσουν παραστάσεις και τα επόμενα Σαββατοκύριακα στις αρχές Απριλίου.
-Θα ακολουθήσει η Παιδική Σκηνή με το δικό της έργο, στα μέσα Απριλίου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos